Krämigpolentamed mascarponeost. Jag har svårt för att inte lägga ner någon tid på tillbehöret så jag valde att göra en annorlunda variant på polenta som jag inte har gjort tidigare
IngredienserPortioner. 6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
Vi åt en rödbetssallad med spenat och halloumitill. Här har jag marineratlammkotletteri en smakrikmarinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpannainnan de fick steka klart i ugnen
Härligtsaftigmedcitronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Ingredienser. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskali skålen medmargarin och sockerblandningen
Och visst passar det men ett glas italiensktkraftigtrödvintill. Börja med getostcremen, mosa getosten och blanda därefter i yoghurten och därefter de övrigaingredienserna
Blanda zucchininmedpolentan, äggen och smaksätt medpaprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
tillsätt tomater och salsa och krydda medfarinsocker, vinäger och paprikapulver. -) första gången jag skulle göra polenta stod jag med pannan i djupa veck och näsan ner ibeskrivningen hela tiden
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fickmedhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Tillsättbuljongtärning, smaka av med fransk senap, vin och lite svartpeppar. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Fortsätt medpolentakakan, koka upp vatten med salt och tillsättpolentan under omröring. Lägg på den andra polentakakan och så häller du över den smälta gheen/smöret
Receptet är hämtat ur boken "Green kitchen travels" av DavidFrenkiel och LuiseVindahl (Norstedts). Tillsättpolenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.