Skär squashen i centimetertjocka skivor och auberginen i grova tärningar. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
4 Grillade grönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Huvudingredienserna brukar oftast vara paprika, aubergine, zucchini, tomater, lök och vitlök. Lammkotlett på gotländskt höstlamm svävande ovanpå grönsakerna
Man kan ha det till fisk och kött, kanske allra bäst till en grillad lammkotlett. Lägg auberginen och squashen på tallrikar och salta lite, så att vätska och bitterhet dras ur
Skölj paprika och aubergine och lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med vitlöksklyftor. Tryck vitlöksklyftorna ur skalen och förbered auberginen på samma sätt som paprikan
Stek under tiden aubergine och zucchini i olja i en stek-eller grillpanna på spisen. Skiva auberginen på längden, strö över salt ochlåt ligga ca 30 min så den bittra vätskan dras ut
Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin. Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra