Lammburgare recept

Lammburgare med chèvreröra

Lammburgare med chèvreröra

Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma 4 burgare. Mosa osten och blanda med lätt créme fraiche och peppar
Lammburgare

Lammburgare

Blanda färs, ägg och rosmarin. Pressa i vitlök och flytande honung. Salta och peppra. Blanda väl. Provstek en lite bit färs och smak om kryddningen är bra
Lammburgare

Lammburgare

Så var receptet på Lammburgare uppfunnet. Lammburgare 250 gr Lammfärs 1 liten gul Lök 1 Vitlöksklyfta 1 msk hackad Bladpersilja 1 tsk hackad Timjan 1 msk Olivolja Havssalt och Svartpeppar 4 skivor Aubergine 2 msk Smör Salta auberginen på båda sidor, lägg på ett fat
Lammburgare med zucchini & getost

Lammburgare med zucchini & getost

Två portioner. ¼ zucchini. 2 tsk pressad citron. olivolja. Skölj och skiva zucchinin tunnt på längden. Marinera i citronsaft och olivolja i ca 1h
Friterad Lammburgare

Friterad Lammburgare

Ingredienser (2 pers). 500 g lammfärs. 2 tsk pesto. 1 vitlöksklyfta. 1 krm grillkrydda. ½ tsk svartpeppar. 3 dl vetemjöl
Lammburgare a la maken

Lammburgare a la maken

Denna gång gjorde Martin lammburgare med hembakat hamburgebröd. I lördags lagade min man middag, han är en hejare i köken och speciellt när det skall ätas något med lamm
Lammburgare med getost!

Lammburgare med getost!

 . En lyxigare variant av hamburgare, gjord på  lammfärs och toppad med chevre, till detta passar rödlöksmarmelad och varma nachos alldeles förträffligt
Lammburgare med aubergine

Lammburgare med aubergine

Börja med att skala och skiva auberginerna. Salta dem på en skärbräda och låt dem ligga lutande i ca 30 minuter tills de vätskas av
Lammburgare med morotsröra

Lammburgare med morotsröra

Lammburgare 2 port. Turkisk morotsröra från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Lammburgare 2 port. 300 g lammfärs
Lammburgare med risotto & ugnsrostad sötpotatis

Lammburgare med risotto & ugnsrostad sötpotatis

Väl hemma gör du lammburgare och en smakrik risotto. På påskafton ska man äta lamm. Gärna en stor lammstek som stekts ett par timmar i ugnen tillsammans med vitlök och rosmarin