Fräs även löken och lägg i grytan. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Tillsätt lammbogen (bacon el. Hacka och tillsätt vitlöken. 400 gr lammhals, eller andra grytbitar av lamm (inkl ben, så kanske 200 gram kött) 200 gr torkad saltad lammbog, eller ersätt med sidfläsk eller bacon 2 potatisar 2 stjälkar selleri 3 vitlöksklyftor 1 gul lök oxfond eller köttbuljong 5 dl vatten (totalt 5 dl vätska tillsammans med ev fond, eller ja, späd på tills konsistensen blir lagom) 2 msk mjöl 3 glas rött vin (2 till grytan och ett att dricka medan man rör i polentan) 1 dl torkad svamp (jag tog trattkantareller) rosmarin svartpeppar smör salt (själv använda jag inget i och med att lammbogen var rejält salt). 1 tsk socker Bryn halsbitarna i smöret Tillsätt hackad gul lök, fräs. 3 vitlöksklyftor. 1 gul lök
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. Rör samman nigellafrön, spiskummin, vitlök, olja och soja
Skölj av lammbogen och lägg den i en stor ugnsfast gryta eller form, helst med lock. Tänk på att trycka till vitlöksklyftorna lite så ger de bättre smak
Men även lammbog och till det potatismos med persiljerot samt nykokt lingonsylt. Riv 1 gul lök (jag tog 3/4 av en stor lök) och blanda ner även den samt salt och svartpeppar. Direktlänk, 0 Kommentarer 1 gul lök. 3/4 av en stor lök
1 kilo lammbog eller lammsadel. 1 gul lök. 3-4 pressade vitlöksklyftor. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. Strimla 1 röd och 1 gul paprika samt 1 gul lök, strö över. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 kilo lammbog eller lammsadel. 1 gul lök. 3-4 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor