Lammbog lök recept

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Fräs även löken och lägg i grytan. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Låt rosmarinen och vitlöken steka med. Skala och klyfta löken. 2 vitlöksklyftor, hela. 1/2 rödlök. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela. 1/2 rödlök
Ragu på lammhals med polenta

Ragu på lammhals med polenta

Tillsätt lammbogen (bacon el. Hacka och tillsätt vitlöken. 400 gr lammhals, eller andra grytbitar av lamm (inkl ben, så kanske 200 gram kött) 200 gr torkad saltad lammbog, eller ersätt med sidfläsk eller bacon 2 potatisar 2 stjälkar selleri 3 vitlöksklyftor 1 gul lök oxfond eller köttbuljong 5 dl vatten (totalt 5 dl vätska tillsammans med ev fond, eller ja, späd på tills konsistensen blir lagom) 2 msk mjöl 3 glas rött vin (2 till grytan och ett att dricka medan man rör i polentan) 1 dl torkad svamp (jag tog trattkantareller) rosmarin svartpeppar smör salt (själv använda jag inget i och med att lammbogen var rejält salt). 1 tsk socker Bryn halsbitarna i smöret Tillsätt hackad gul lök, fräs. 3 vitlöksklyftor. 1 gul lök
Pulled lamb i pitabröd

Pulled lamb i pitabröd

Med fetaosten, gurkan, löken, tomaten (likt en grekisk sallad) och pitabrödet håller jag mig kvar i Grekland ett tag till
Långkokt lamm á la dn.se

Långkokt lamm á la dn.se

Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Nigellas lamm med avokadosallad

Nigellas lamm med avokadosallad

Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. Rör samman nigellafrön, spiskummin, vitlök, olja och soja

Kleftiko lamm

Skölj av lammbogen och lägg den i en stor ugnsfast gryta eller form, helst med lock. Tänk på att trycka till vitlöksklyftorna lite så ger de bättre smak
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Hacka och bryn löken. Lägg kött och lök i en gryta och häll på vatten så det täcker och lite till. 600-700 g lammbog. 1-2 gula lökar
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Italienskt påsklamm

Italienskt påsklamm

Skala potatis och rödlök och skär dem i ganska stora bitar. Skiva vitlöken. Lägg potatis, lök och ärtor i ugnsformen, salta och peppra
Köttbullar på älgfärs

Köttbullar på älgfärs

Men även lammbog och till det potatismos med persiljerot samt nykokt lingonsylt. Riv 1 gul lök (jag tog 3/4 av en stor lök) och blanda ner även den samt salt och svartpeppar. Direktlänk, 0 Kommentarer 1 gul lök. 3/4 av en stor lök
Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

Skala och hacka lök och vitlök. 1 ½ kg skivad lammbog med ben. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

1 kilo lammbog eller lammsadel. 1 gul lök. 3-4 pressade vitlöksklyftor. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. Strimla 1 röd och 1 gul paprika samt 1 gul lök, strö över. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 kilo lammbog eller lammsadel. 1 gul lök. 3-4 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor