Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Från hösten slakt ugnsbakade jag en lammbogmed vitlök och rosmarin… …. slutligen kunde en tallrik medlammbog, rödvinssky och rostade rotsaker serveras
Här kommer ett litet gästbloggsinlägg för Louise, gott med lax. Smaka av med lite salt och peppar. Har du en laxbit med skinn lägger du den med skinnsidan uppåt
Räk- och dillsås400 g räkor med skal 3 dl vitt vin 3 dl vatten 4 dl vispgrädde 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 msk tomatpuré 1 kruka dill majsstärkelse, till redning 1 msk olja, neutral 25 g smör salt vitpeppar
Börja med att sätta på ugnen på högsta värmen. Lammbog, vilket underbart kött. Ta ett gäng med vitlöksklyftor och lägg i botten på en ugnsform, lägg även på en kvist rosmarin eller två
För ett tag sedan fick jag nys om en saltleverantör med intressanta produkter, Halen Môn, så jag köpte dels vanligt flingsalt, dels rökt salt och vaniljsalt
Igår åt vi en riktigt god middag med lax, zucchinispasta och en kall sås med dill och räkor. Såsen görs med fördel några timmar innan men annars funkar det om den får stå en stund
Ringla över rikligt med olivolja. Klyfta rotsakerna och lägg i bleck. Krydda väl med salt och peppar. Vispa ihop lika delar olivolja och rödvinsvinäger, krydda med salt och peppar
Servera kyckling och rotsakermed smulad ädelost, flingsalt och hel bladpersilja. Sätt in kycklingen i ugnen och låt steka medrotsakerna de sista 10-15 minuterna. ½
Bara att skala alla rotsaker som du vill ha. Salta och lägg kycklingen uppe på alla rotsaker. - 8 potatisar- 5 palsternackor- 6 morötter- 4 rödbetor- 1 rödlök- 1 burk Black eye bönor (eller någon annan sort som du gillar av bönor) Ekologiska finns från "Kung Markata"- 8 Svenska färska Kyckling ben som jag kryddar med en krydda från "Krusmyntagården" FavoritkryddaServera med limechutneyDela alla rotsaker i klyftor och lägg i en långpanna med lite rapsolja. När det är 10min kvar häller jag över bönorna och låter gå med allt i ugnen
Det är en variant på kokt torsk i dillsås men med en liten syrlig kick. Vill man komplettera med någon grönsak så fungerar haricots verts eller gröna ärtor utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.