Lägg i lammet och låt det bli varmt, strö över cashewnötterna. Koka upp kormasåsen och tillsätt ev. 500g lamm tex. inner eller ytterfilé, tärnad1 dl vattenPataks kormasås1 påse cashewnötternaanbrödrisBryn lammet hastigt i olja tills det fått färg. 500g lamm
Korma currypulver. lamm - grytbitar. Bryn köttet på hög värme i olja tills det fått fin färg runt om. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och bryn ytterligare någon minut
Nu blir det många recept med lamm eftersom vi råkar ha frysen full av fantastiskt gott lammkött. Krydda med salt och peppar och lägg i korma-såsen samt ett par klickar smör
Jag har haft turen att få kryddor köpta i Indien och Nepal och har därför en mängd olika masalas för kyckling, lamm, vegetariska rätter, linsgrytor och kryddat ris
Jag har haft turen att få kryddor köpta i Indien och Nepal och har därför en mängd olika masalas för kyckling, lamm, vegetariska rätter, linsgrytor och kryddat ris
LammKorma. I en underbar kokbok med fantastiska indiska curry-recept utgiven av Camellia Panjabi har jag hittat två indiska grytor (kallas curry på engelska) med mandel i – den ena en mer vanlig Korma och den andra en speciell vit Korma som gjordes till vita banketter som den moguliske härskaren Shahjehan brukade hålla – allt var vitt