Lamm grillat kapris recept

Grillat lamm med kapris och sparrissallad

Grillat lamm med kapris och sparrissallad

Servera till grillatlammkött. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Grillade och rökta lammracks med en Salsa verde variant

Grillade och rökta lammracks med en Salsa verde variant

Lägg örter, vitlök, sardeller och kapris på en stor skärbräda och hacka allt ganska fint. Tog upp ett gäng hela lammracks samt en bit entrecoté på ben ur frysen inför att goda vänner skulle komma på besök
Salsa Verde (Grön sås)

Salsa Verde (Grön sås)

En härlig grön sås att ha till både fisk och grillatlamm. Lägg persilja, basilika, vitlök, kapris och senap i en matberedare
Kassler Puttanesca

Kassler Puttanesca

Till huvudrätt gjorde jag en grillbuffé med både kyckling, revben, lamm, karré och halloumi. Grovhacka sardellerna och lägg i dem i kastrullen tillsammans med kaprisen och de krossade tomaterna
Grillat lamm med Salsa Verde

Grillat lamm med Salsa Verde

Jag gillar verkligen lammkött men jag är inte helt överens med alla styckningsdelar då jag tycker att det är så lite kött på varje bit
Grillad lammstek med Salsa Verde och örtrostad nypotatis

Grillad lammstek med Salsa Verde och örtrostad nypotatis

Lägg örter, kapris, vitlök och sardeller i en högvpå en stor skärbräda och hacka tills det är fint. Det blev grillad skivad lammstek från Sjönevad som fått mycket kärlek och naturligtvis styckats av oss själva
Älgrostbiff med Remouladsås

Älgrostbiff med Remouladsås

1 Rostbiff, innan lår eller annan fin bit från vilt, lamm eller nöt. Om du grillat på högt gradantal, såsom uppåt 200 grader så kan det stiga ännu mer. 1 msk hackad kapris. 1 Rostbiff, innan lår eller annan fin bit från vilt, lamm eller nöt. 1 msk hackad kapris
Mat i gallerian Mood Stockholm

Mat i gallerian Mood Stockholm

Sous vide-tillagat, men ändå lite torrt kalvkött med söt tonfisksås, tråkig och smaklös kapris och en bit grapefrukt

Grek-turkiska smårätter

Hemma gjordes små spett på en blandning av lamm- och oxfärs smaksatt med finhackad gul lök, vitlök, spiskummin, chiliflakes, skal och saft av citron, salt och peppar
XtraBorås v.4

XtraBorås v.4

Denna vecka så fortsätter jag med lammfärs och ger ett förslag som är en stor kontrast till det förra receptet på indisk kofta i het curry

Grov tapenade och tomater

Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. 3 msk kapris. Blanda i citronsaft och olivolja och smaka av med peppar

En riktig semesterhelg!

På kvällen grillade vi lamm och grönsaker. Hel, färsk rödspätta med kapris, rödbetor och brynt smör. Lamm och grönsaker

Lammkotletter med bulgursallad

12 enkelkotletter av lamm. 6-8 sardeller med kapris. Blanda rosmarin med olivolja och vitlök. Vänd kotletterna i blandningen