Servera till grillatlammkött. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Kapris- och ramslöksvinägrett. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Lägg örter, vitlök, sardeller och kapris på en stor skärbräda och hacka allt ganska fint. Tog upp ett gäng hela lammracks samt en bit entrecoté på ben ur frysen inför att goda vänner skulle komma på besök
Till huvudrätt gjorde jag en grillbuffé med både kyckling, revben, lamm, karré och halloumi. Grovhacka sardellerna och lägg i dem i kastrullen tillsammans med kaprisen och de krossade tomaterna
Lägg örter, kapris, vitlök och sardeller i en högvpå en stor skärbräda och hacka tills det är fint. Det blev grillad skivad lammstek från Sjönevad som fått mycket kärlek och naturligtvis styckats av oss själva
1 Rostbiff, innan lår eller annan fin bit från vilt, lamm eller nöt. Om du grillat på högt gradantal, såsom uppåt 200 grader så kan det stiga ännu mer. 1 msk hackad kapris. 1 Rostbiff, innan lår eller annan fin bit från vilt, lamm eller nöt. 1 msk hackad kapris
Hemma gjordes små spett på en blandning av lamm- och oxfärs smaksatt med finhackad gul lök, vitlök, spiskummin, chiliflakes, skal och saft av citron, salt och peppar