1/2 flaska teriyaki och sesamolja. 10 champinjoner 1/2 flaska teriyaki och sesamolja. Jag har fått förmånen att prova produkter från Santa Maria Asia via Smartson
Såser som ostronsås, kinesisk soya, fisksås, mirin och sesamolja är billiga ingredienser om man vill lyckas med smakerna, de är dessutom så pass dryga att de räcker till många, många middagar så köp hem lite roliga flaskor och börja experimentera
½ msk sesamolja. 2 msk japansk soja - jag tog glutenfri Tamari från Renée Voltaire½ msk sesamolja½ msk flytande honungsaft och skal av av en pressad limeca 15 g färsk, riven ingefära1 stor, pressad vitlöksklyftaVispa ihop marinaden i en skål
Tillsätt kycklingbitarna och smaksätt med ostronsås, sesamolja, sambal oelek, ingefära och vitlök. Gårdagens middag blev en kycklingwok på de grönsaker jag hade hemma i kylen
Blanda soja, vinäger, fisksås och sesamolja. Flikar in med ett recept på kycklingwok samtidigt som vi håller på att packa det sista inför en semestervecka i Leksand
Häll därefter tillbaka kyckling blandningen i woken och tillsätt sesamolja och limesaft. I veckan så slängde Marko ihop en riktigt god kycklingwok med cashewnötter, det var en riktig hit och fungerade utmärkt i matlådan
Några droppar sesamolja. När allt stekt klart, efter 2-3 minuter tar du i ett par droppar sesamolja precis innan du häller upp i skålen eller tallriken