Kycklingballotine med avokado- och zucchiniröra. Inspirerad av Sveriges Mästerkock där en av deltagarna i senaste programmet gjorde en ballotine, samt i samband med att färsk kyckling var på offerta igår i affären, bestämde jag mig för att testa just det här med ballotine
Oj, har visst glömt att lägga ut det här receptet. Denna lilla goding gjorde jag för några veckor sedan på en lördagkväll när jag och sambon skulle lyxa till det lite
Börja med att bryna 150 g smör i en liten kastrull på spisen på låg värme. Det är viktigt att inte använda sig av för hör temperatur eftersom smöret smakar bättre om detta får ta cirka 15-20 minuter
Det bjöds på kycklingballotine samt en sensommarsallad med bland annat gulbetor och vaxbönor smaksatt med en grov dijonvinägrette och till det en getfärskost (allt närproducerat)
Traditionellt så görs en kycklingballotine av kycklingfilé som lindas i kycklingens eget skinn, men jag har gjort en lite enklare variant där man använder sig av prusciutto för att linda in bröstfilén
KycklingballotineTill 4 personer4 kycklingfiléer4-8 skivor rökt skinka (jag brukar ta basturökt)12-16 blad salviasalt, pepparLägg varje kycklingfilé i en plastpåse (jag tycker att det blir mindre kladdigt än att banka ut mellan plastfilm)
Kycklingballotine. Om man inte vill ge sig på att stycka en hel kyckling eller att göra en ballotine så kan man göra det enkelt för sig genom att använda färdiga kycklingfiléer