Söndagens middag hemma hos oss blev ugnsbakad lax, kryddad med citronpeppar, till det pressad potatis och en sås på lättcrème fraiche kryddad med dill och gröna ärtor
Lägg kycklingfiléerna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknat och häll därefter på grädde, fond, vittvin, soja och torkad timjan
Jag gillar att krydda en del och använde mycket dijonsenap och timjan i min gryta. Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vittvin och timjan
Bèchamelsåsen kryddades dessutom med en gnutta muskot. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vittvin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
vittvin, casal di serra. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar