Det innebär att jag kunnat förvara massor av rabarber, vinbär, krusbär, fläder etc i en av frysarna. Igår kokade jag rabarber- och chokladmarmelad, med kanel och tranbär
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Sist fick jag röda krusbär, äpplen ochrabarber i sådana kvantiteter att frysen fortfarande är full. Häromdagen blev det smulpaj – vilket är något av det trevligaste och smidigaste man kan baka med rabarber
Hallon, blåbär, svarta vinbär, krusbär eller rabarber, allt blir gott. Nu växer det och mognar så det knakar efter att ha gått ganska långsamt tidigare i försommarkylan
På samma vis kan man göra med krusbär, men då räcker det självklart inte med ett snabbt uppkok som för rabarber, och som smaksättningen (istället för ingefära och kanel) passar vanilj bra till krusbär
krusbär. päron, plommon, rabarber osv. Önskar jag hade något kul att berätta men här lunkar det på i sakta mak, idag har jag iallafall gjort annat än glott på Twilight, läsa och sova i min ensamhet
vinbär av olika färg, lingon ochkrusbär. Krusbärskompott - riktigt illa. Men bären finns ju, vi har till och med buskar på tomten, och jag ser det som något av en utmaning att lyckas göra något gott av dessa surisar
som ju kan vara mumsigt nu i helgen ifall solen tittar fram och man kanske kan sitta ute och fika. eller om man ska bjuda någon på fika och undrar vad man ska bjuda på
Vi har äpple, körsbär, plommon, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär, rabarber, blåbär och gojibär. rabarbern växer som tusan just nu och jag plockar en bunte som räcker till en stor sats rabarberkräm eller rabarberpaj varje vecka