Riv potatisen till mos. Krama inte ur vätskan, den förångas i ugnen.
Tillsätt salt.
Häll hälften av revet i en hög, smord form ca 20x30 cm, helst teflon.
Lägg på fläskblandningen och häll på resten av revet.
Ställ in nederst i ugnen, 200 g ca 1 timme.
Lägg ev över folie på slutet.
Serveras med grädde, smör och ev lingon.
Blir det något över går skivorna utmärkt att steka i smör och grädde.
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Lax. blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. temperaturer. Till. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Kommentarer
britt-marieliljeberg
Älskar du öländska kroppkakor men kan inte göra själv! Då måste du prova detta recept. Kan inte misslyckas.
marie.rindsater
Nu ska dessa göras!
Logga in eller Registrera för att kommentera.