Brittas kök

  • 52 Recept

Kebabsås

Rör ihop allt. Smaka av. 6 Msk Majonäs. 3 Msk Creme Fraiche. 1 Tsk Dionsenap. Salt. Svartpeppar
Vendetta, kyckling med ris

Vendetta, kyckling med ris

- skär alla ingridienser, strimla kycklingen, koka ris. - Börja med att värma salt i torr stekpanna. Lägg i olivolja 1 dl
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Har ni inte söndagsmiddagen planerad, så är det här ett hett tips
Tunnbrödsrulle med tonfisk

Tunnbrödsrulle med tonfisk

Mosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna. Smaka av. Smeta sen röran på brödet och rulla ihop
Nyårsmiddag - efterrätt

Nyårsmiddag - efterrätt

Parfait är en härlig klassiker. Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
Falsk fläskfilé

Falsk fläskfilé

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram fläskfärs 1 msk ört aromat 200 gram champinjoner , färska 1 krm salt 1 krm peppar 3 dl grädde 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk 4 msk soya 2 msk smör Köp receptet
Baconlindad nötytterfilé

Baconlindad nötytterfilé

Gott. Baconlindad nötytterfilé4 port500 g nötytterfilésalt och peppar1 pkt bacon1. Skär köttet i 8 bitar
Hålkakor

Hålkakor

Här kommer ett gott och härligt bröd som passar bra till frukost. Eller varför inte som matsäcksmacka nu när vi har så härligt vinterväder
Kroppkakor Ugnsbakade

Kroppkakor Ugnsbakade

Riv potatisen till mos. Krama inte ur vätskan, den förångas i ugnen. Tillsätt salt. Häll hälften av revet i en hög, smord form ca 20x30 cm, helst teflon
Aioli - Recept

Aioli - Recept

Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke (brukar följa med handmixern)
Röstipizza

Röstipizza

Riv potatis, morötter o lök. Blanda i salt o peppar samt äggen. Bred ut på bakplåtspapper. Fördela svamp och skinka på pizzan
Fläskpannkaka med purjo

Fläskpannkaka med purjo

Sätt ugnen på 225°. Bryn fläsket och lägg över i lättsmord ugnspanna. Bryn sen purjolöken lätt och lägg i
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Det har varit en produktiv eftermiddag i lilla köket. Nu vilar jag lite i soffan innan det är dags att sätta i gång med kvällsmaten
Briegratinerad sparris

Briegratinerad sparris

När resten av familjen åt potatisgratäng passade jag på att testa nya grejjer och det här var nog bland det godaste jag någonsin ätit, så gott att jag inte ens funderade på hur jag skulle kunna utveckla smakerna och när det gäller mig vill det inte säga lite
Rostbiff med potatisgratäng

Rostbiff med potatisgratäng

03 May. 13. 00. Twitter. Facebook. Rostbiff med potatisgratäng. 0kommentarer. Söndagssteken som sakar bra både varm och kall och därför är ypperlig att göra dina kollegor avundsjuka i lunchrummet på måndagen också
Hembakat: Pitabröd

Hembakat: Pitabröd

~ Ta upp degen på mjölad yta (bakbord eller köksbänk) och dela degen i 8 lika delar. Hembakat. Pitabröd. Jag älskar hembakat
Sagolika scones

Sagolika scones

Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken. Blanda havregryn, sirap, margarin och salt
Dukan: fläskytterfilé i lergryta

Dukan: fläskytterfilé i lergryta

Vilken skillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten lite enformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Idag är det Pepparkakans dag och jag passar på att bjuda på denna mjuka pepparkaka med rårörda lingon - god att äta som den är eller så serverar man lite lingongrädde till