Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Eftersom att jag hade kikärtor, aubergine och kronärtskocka över sedan jag gjorde pizza förra helgen valde jag att använda dessa överskottsingredienser till att laga ett alternativ till den sallad jag i vanliga fall brukar göra
Blanda i kronärtskocka, haricots verts, lök och vitlök. Rör ihop smetana med tomatcrèmen. 400 g250 g haricot verts1 silverlök eller två mindre knipplökar1 vitlöksklyfta2 dl smetana eller fet creme fraichedrygt 2 msk crème av soltorkade tomatersalt, svartpepparGÖR SÅ HÄRHäll av kronärtskockorna och låt dem rinna av, dela dem i mindre bitar. 2 dl smetana eller fet creme fraichedrygt 2 msk crème av soltorkade tomatersalt, svartpeppar
300 gr babyplommontomater. Dela tomaterna i 3-4 skivor, strimla basilikan. Vänd ner tomaterna och kronärtskockorna och låt dessa bli ljumna tar ca 1 minut. 300 gr babyplommontomater
Halvera eller skiva tomaterna. små tomater. Grilla eller rosta brödskivorna. Gnid in dem med en skalad, halverad vitlöksklyfta och gnid även in skålen som du ska blanda i
1 brk cocktailtomater. Svetta vitlök och lök i olivolja några minuter, salta och peppra, tillsätt tomaterna och låt sjuda ca 20 min. 1 brk cocktailtomater
50 g soltorkade tomater. 50 g soltorkade tomater. Den här kronärtskockspeston fungerar fint både som tillbehör till mat och som pålägg på bröd eller kex
Soltorkade tomater och basilika. Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor. Hej vänner. Som ni kanske vet så är jag en sucker för det här med mattraditioner och säsongsbetonad mat