Krispig morot recept

Zucchinifritters i pitabröd med guacamole och krispiga morötter

Zucchinifritters i pitabröd med guacamole och krispiga morötter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Guacamole 2 st avokado(s) 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 0,25 st Citron , saften från 1 salt 1 svartpeppar Tillbehör 0,5 st romansallad 1 paket pitabröd 200 gram morötter Zucchinifritters 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 0,5 tsk spiskummin 1 förpackning kikärtor 0,5 kruka(or) persilja 1 st zucchini 1 st vitlöksklyfta(or) 7 cm purjolök(ar) 2 st ägg 1 olivolja Köp receptet Näringsvärde Kcal
Stuvning med krispiga morötter

Stuvning med krispiga morötter

Skala och skär morötterna till tunna slantar. Stek dem i lite olivolja i en stekpanna eller stekgryta. Vispa ner mjölet i mjölken
Krispig vitkålssallad

Krispig vitkålssallad

Skiva vitkål, paprika, morot och gurka tunnt gärna med mandolin. 1 morot. Blanda allt med majskorn i en skål
Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg, 6-8 pers. Ha det i ugnen tills det är 78 grader (bör ta ca 2 timmar), ta ev ur termometern om den är känslig och höj sedan tempen till 225 grader och sätt ugnen på grill i ca 10-15 minuter tills svålen blivit krispig. Grilla 10-15 minuter tills svålen blivit krispig. Ugnsbakad, krispig fläsklägg, 6-8 pers
Krispiga vårrullar med två dippsåser

Krispiga vårrullar med två dippsåser

300 g köttfärs 1 dl vitkål, riven 1 morot, riven soja 2 msk kalvfond 1 knippe glasnudlar 6 ark vårrullsdeg 1 msk strösocker olja, att steka i sweet chilisås
Krispiga vårrullar med två dippsåser

Krispiga vårrullar med två dippsåser

300 g köttfärs 1 dl vitkål, riven 1 morot, riven soja 2 msk kalvfond 1 knippe glasnudlar 6 ark vårrullsdeg 1 msk strösocker olja, att steka i sweet chilisås
Krispig fisk med småpotatis och dipp

Krispig fisk med småpotatis och dipp

Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. 1Krispig fisk600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar 0,5 dl salt 1 l vatten, kallt 4 dl vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp) 2 ägg 2 dl panko 1 l frityrolja (obs palmoljefri). 1Kaprisdipp0,5 dl kapris, avrunnen 1 msk äppelcidervinäger 1 knipp persilja (även stjälkar) 2 msk vatten 0,5 dl rapsoljaKrispig fisk
Krispig kyckling med curryrostade rotfrukter och sweet chilisås

Krispig kyckling med curryrostade rotfrukter och sweet chilisås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 1000 gram kycklingben , el
Krispiga veggie nuggets

Krispiga veggie nuggets

blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, gröna ärtor (kokta). 1kokta kikärtor, ca 2 dl. 1ägg