Allt som är vitt och mörkare kött pillar du ur krabban och lägger i en skål. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare eller lägg dem på en skärbräda och bulta sönder med något hårt som en köttklubba, hammare eller skaftet på en kock
Blanda i hälften av krabban och örterna. Lägg på mer av såsen och sedan mer krabba. Öppen lasagne med krabba, vitt vin och tomat, 2 portioner. 100 g krabba (både vitt och brunt kött). 100 g krabba
Med inspiration från just krabbkakor, rörde jag ihop en snabb pastarätt, med krabbkött, zucchini (snacka om högsäsong, de växer så de knakar i Lise-Maries trädgårdsland), fänkål och röd chili
Rensa krabborna på allt deras kött, och lägg i en skål. Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittade detta lockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba
Jag brukar gratinera krabban – då kan man blanda det bruna smöret med vitt kött och rom. Hummer är visserligen jättegott, men ack så dyrt och svensk krabba är en riktig delikatess om den tillagas rätt
Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på krabba och då tycker jag de små paketen med färskt krabbkött i butiken är fenomenala, för även om en hel kokt krabba är trevligare så tar det tid att pilla ut allt kött
Övre skalet på krabban tas loss från resten av kroppen och rensas på kött. Hacka köttet från klorna, blanda samman med resterande ingredienser och smaka av med ingefära, salt och peppar
Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne. 1 torskryggfilé/person eller torskblock 200 g räkost2 dl creme fraiche1 morot, grovt riven200 g crabstick (kan bytas ut mot räkor, kräftstjärtar eller krabba), skuren i småbitar1 citron, rivet skalsalt och pepparräkorcitronpotatismos till 4 personerKoka potatis och gör potatismosmos
Vill du byta ut hummer mot räkor eller krabba går det utmärkt. Dela humrarna, ta ur allt kött – försök få ut klorna så hela som möjligt och lägg dem kallt i folie till serveringen