Krabba kött recept

Krabba med tillbehör

Krabba med tillbehör

Allt som är vitt och mörkare kött pillar du ur krabban och lägger i en skål. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare eller lägg dem på en skärbräda och bulta sönder med något hårt som en köttklubba, hammare eller skaftet på en kock
Lyxigt fylld krabba

Lyxigt fylld krabba

Ta bort krabbsmöret mot sköldes innersida och köttet ur klor och innanmäte. Följ anvisningarna om hur man delar en krabba
Recept: öppen lasagne med krabba, vitt vin och tomat

Recept: öppen lasagne med krabba, vitt vin och tomat

Blanda i hälften av krabban och örterna. Lägg på mer av såsen och sedan mer krabba. Öppen lasagne med krabba, vitt vin och tomat, 2 portioner. 100 g krabba (både vitt och brunt kött). 100 g krabba
Spaghetti med krabba, zucchini och chili

Spaghetti med krabba, zucchini och chili

Med inspiration från just krabbkakor, rörde jag ihop en snabb pastarätt, med krabbkött, zucchini (snacka om högsäsong, de växer så de knakar i Lise-Maries trädgårdsland), fänkål och röd chili
Pasta Gnocchi med krabba!

Pasta Gnocchi med krabba!

men det vita köttet i klorna är fortfarande det bästa. Med en tomatsås med sting som gifte sig med krabban, kunde det inte bli bättre
Spaghetti med färsk krabba

Spaghetti med färsk krabba

Till en portion använde jag kött från tre stycken krabbklor. Krydda med svartpeppar, lägg i krabbköttet och blanda den goda röran
Min mans spektakulärt goda linguine med krabba

Min mans spektakulärt goda linguine med krabba

Rensa krabborna på allt deras kött, och lägg i en skål. Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittade detta lockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba

Nu är krabborna som bäst!

Jag brukar gratinera krabban – då kan man blanda det bruna smöret med vitt kött och rom. Hummer är visserligen jättegott, men ack så dyrt och svensk krabba är en riktig delikatess om den tillagas rätt
Pasta med het krabba

Pasta med het krabba

Lägg ner krabbköttet och de håriga krabbenen (kan uteslutas) i olivoljan, låt puttra i några minuter
Risnudlar med krabba, lime och koriander

Risnudlar med krabba, lime och koriander

Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på krabba och då tycker jag de små paketen med färskt krabbkött i butiken är fenomenala, för även om en hel kokt krabba är trevligare så tar det tid att pilla ut allt kött
Tortellini med svensk krabba

Tortellini med svensk krabba

Övre skalet på krabban tas loss från resten av kroppen och rensas på kött. Hacka köttet från klorna, blanda samman med resterande ingredienser och smaka av med ingefära, salt och peppar
Torskgratäng med räkost och crabsticksröra

Torskgratäng med räkost och crabsticksröra

Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne. 1 torskryggfilé/person eller torskblock 200 g räkost2 dl creme fraiche1 morot, grovt riven200 g crabstick (kan bytas ut mot räkor, kräftstjärtar eller krabba), skuren i småbitar1 citron, rivet skalsalt och pepparräkorcitronpotatismos till 4 personerKoka potatis och gör potatismosmos
Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Vill du byta ut hummer mot räkor eller krabba går det utmärkt. Dela humrarna, ta ur allt kött – försök få ut klorna så hela som möjligt och lägg dem kallt i folie till serveringen
Gratinerad hummer – recept

Gratinerad hummer – recept

Peta ut köttet med ett smalt föremål till exempel en potatissticka. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern