krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
carin-52
carin-52

krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.zeta.nu/recept/pasticciata-kramig-pastasas-med-salsiccia-och-mascarpone/
  • Extra jungfruolivolja Classico, till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 röd chili, hackad
  • 1/2 dl Tomatpuré
  • 1 frp krossade tomater
  • 1 frp Salsiccia
  • 1/2 frp Mascarpone
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl pastavatten
  • 1 frp Rigatini Quadri
  • Till servering
  • färsk bladpersilja, hackad
  • Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Beskrivning

    Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit genomskinlig, den ska inte få färg.

    Addera tomatpuré och stek den någon minut.

    Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra medan du fortsätter med receptet.

    Skär ett snitt i salsiccian och skrapa ur färsen med en gaffel.

    Stek färsen tills den fått lite färg och blanda ner den i tomatsåsen.

    Vänd ner mascarpone och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda under tiden du kokar pasta.

    Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Ta undan 1 dl pastavatten innan du häller av.

    Blanda ner såsen i pastan och späd med 0,5 dl pastavatten. Späd med mer pastavatten om du önskar en tunnare konsistens.

    Servera med hackad persilja och riven parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.