Koreansk kinakål recept

Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

1 kg kinakål. Lös upp saltet i vattnet. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. Lägg dem i saltvattnet med en tyngd ovanpå och låt dra över natten
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål. Du behöver en tallrik och en tyngd som ska pressa den saltade kinakålen
Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter
Kimchi

Kimchi

I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Trimma kinakålen och skär i kvartar

Koreainspirerad Kimchigryta

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som ofta baseras på kinakål (kallas även salladskål)
Middag på Arirang

Middag på Arirang

Till förrätt åt jag kimchi chun som är koreanska pannkakor med bläckfisk, purjolök och kimchi och min man tog en yukhoe som är en koreansk råbiff med sesamolja på en päronbädd
Koreanska risbollar med omelett

Koreanska risbollar med omelett

Tidigt i våras hade vi koreansk matvecka och den maten imponerade verkligen. Nu under sommaren har vi gjort om en del favoriträtter och vi tänkte nu dela med oss att det ”fernandofierade” receptet på koreanska risbollar med omelett
-”Kimchin är död. Kimchin är död.”

-”Kimchin är död. Kimchin är död.”

Denna kimchi är den vanligaste sorten av kimchi gjord på salladskål, eller kinakål. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här

Kim chi - koreansk inlagd kinakål

Skär kinakålsbladen i mindre bitar. 1 tsk koreansk chilipeppar. 500 gram kinakål. Skär rättikan och moroten i tunna skivor
Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Jag tror det kommer från det koreanska köket. Skär kinakålsbladen i mindre bitar. 500 gram kinakål. 1 tsk koreansk chilipeppar. 500 gram kinakål. 1 tsk koreansk chilipeppar
Asiatisk "Allt I Ett" med kyckling

Asiatisk "Allt I Ett" med kyckling

Byt ut svampen mot kanske aubergin, kinakål, morrot. 4 dl rundkorningt Japanskt eller Koreanskt ris4 dl vatten (3 + 1 )2 msk soya2 msk mörk soya1½ msk vegetabilisk oljaKöttmarinad
Klassisk Kimchi

Klassisk Kimchi

En viktig ingrediens för att göra riktig Kimchi är koreansk chili Gochugaru. Kimchi är en Koreansk sidorätt som passar till de flesta maträtter
Rökt anka med jordgubbskimchi

Rökt anka med jordgubbskimchi

Kimchi är en koreansk kryddstark smårätt gjord på syrade grönsaker, ofta med kinakål som bas. Finstrimla kinakålen, blanda salt och vatten och häll över kålen

Alla älskar kimchii?

Själv har jag en slags hatkärlek till denna koreanska "nationalrätt" (fast kanske är "nationalskatt" eller kulturbärare ett bättre ord

Rökt anka med jordgubbskimchi

Finstrimla kinakålen, blanda salt och vatten och häll det över kålen. Blanda ner kinakålen. 100 g kinakål

Kimchi

Dela kinakålen på längden i fyra kvartsdelar. 1 kg kinakål. 1 msk koreansk chilipulver alt. Skär sedan på tvären i 5 cm´s bitar