De rosa stjälkarna brukar jag skiva och koka ner till en god kompott (sylt) med socker och vatten. Jag smaksätter min semifreddo med rabarber och pistagenötter
Andra rabarberrecept som är goda är snabb Rabarbercheesecake, Knäckig rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad, Rabarberpaj med mandelmassa & kardemumma, enkel Rabarberpaj med vit choklad & pistagenötter, Rabarbersylt, Rabarber- och äppelpaj, Syltgrottor med rabarbersylt och apelsinkrustyr
Blanda potatismjölet och rabarbersaften och red av kompotten. Pudra kanterna med florsocker och dekorera efter önskemål, i filmen hade jag bakade pajsmulor, minimaränger och pistagenötter som jag dekorerade med
Så dags för rabarberkompotten (som även kan göras med honung som här). (Originalreceptet av Eton mess varvas grädde med maränger och färska bär så här, men) jag använder vårlik rabarber och pistagenötter
Kardemumma- och kaneldoftande bovetecrunch med pistagenötter. Så jag gjorde en kompott. Tillsätt pistagenötter (om du använder det) så att även de får torka till på eftervärmen
PLOMMONKOMPOTT. Koka ihop på medelvärme tills du har en fin kompott. 150 gr pistagenötter utan skal. I somras fick jag ett telefonsamtal från min gode vän Albin
Ångade marängöar med vårig rabarberkompottNågra matbloggare fick förmånen att vara med på Electrolux work-shop med Johan Sandelin, chefskonditor på Vetekatten och dessutom med i Svenska Kocklandslaget