Kolja rotselleri recept

Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

en bit rotselleri. Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. ca 300 g Kolja och lax i tärningar
Klassisk fransk fisksoppa med saffransaioli

Klassisk fransk fisksoppa med saffransaioli

100 g rotselleri. 1250 g kolja, i grytbitar. 1Fisksoppa100 g rotselleri 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök smör och/eller olja, till stekning 3 dl vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 msk skaldjursfond 250 g laxfilé, i grytbitar 250 g kolja, i grytbitar salt och peppar
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk. 120 gram rotselleri. 120 gram rotselleri. Fisks- & skaldjurssoppa med krutonger & aioli
Hur kunde det bli så gott?

Hur kunde det bli så gott?

Till kvällens middag var jag dessutom ute efter kolja eller sej, men kom ironiskt nog hem med lax. Jag tänkte mig skållad, grovt riven rotselleri, grovt riven morot och äpple
Reunion för höstens kokbokscamp

Reunion för höstens kokbokscamp

Lillebror som fick äta rester dagen efter gillade den här salladen med rimmad lättstekt kolja, räkor och brynt smöremulsion

Fisk- och skaldjurssoppa

Skala och skär lök, rotselleri, morot och potatis i mindre bitar. 250 gram rotselleri. 500 gram fisk , t ex kolja

Kumminstekt kolja med potatismos

2 Skala och grovdela potatis och rotselleri. 1 bit (150 g) rotselleri. 1 paket (400 g) fryst koljafilé. 1 Halvtina fiskblocket så att det går att skära i 5–6 skivor på snedden

Fiskgryta med kallrökt lax

torsk eller kolja. Skala och skiva lök, vitlök, potatis, persiljerot och morot i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna

Fisk- och skaldjurssoppa

kolja. Skala och skär lök, rotselleri, morot och potatis i mindre bitar. 250 g rotselleri. Ansa och strimla fänkålen