Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. 150 g rotselleri. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk. 150 g rotselleri
en bit rotselleri. Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. ca 300 g Kolja och lax i tärningar
100 g rotselleri. 1250 g kolja, i grytbitar. 1Fisksoppa100 g rotselleri 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök smör och/eller olja, till stekning 3 dl vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 msk skaldjursfond 250 g laxfilé, i grytbitar 250 g kolja, i grytbitar salt och peppar
Till kvällens middag var jag dessutom ute efter kolja eller sej, men kom ironiskt nog hem med lax. Jag tänkte mig skållad, grovt riven rotselleri, grovt riven morot och äpple
Koljan. Putsa och skär upp koljan i bitar och sjud i vin och buljong precis innan servering. Lyft upp koljan och lägg på en handduk så den får rinna av innan den placeras på tallrik
2 Skala och grovdela potatis och rotselleri. 1 bit (150 g) rotselleri. 1 paket (400 g) fryst koljafilé. 1 Halvtina fiskblocket så att det går att skära i 5–6 skivor på snedden