1 burk
karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
150 gram
smör
300 gram
digestivkex
1 liter
jordgubbar
1 1/2
dubbeldaim
3 dl
vispgrädde
Beskrivning
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen ( den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Tips för allergiker: Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.
The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. Idag fyller Mats år, men då delar av familjen är utslagen i något influensaliknande firas dagen med måtta
Jag la dulche de leche över digestivekexen och duttade även i själva philadelphiasmeten så de blev kolagömmor och sen var de inte nog med de utan toppade även med dulche de leche över på cheesecaken och flingsalt
I. h. e. l. g. n. f. i. c. k. v. b. s. ö. a. m. y. t. r. o. d. å. j. u. p. ä. x. J. K. è. 2. 3. 0. 5. -. 6. (. ). 1. 4. G. L. T. /. H. D. ,. V. 7. 8. B. 9. R. m h. s t. d l
Hur många bilder på en tårta kan det få plats i en bloggpost. Tårtor med sugarpaste på i all ära, men jag gillar de enklare och mindre söta tårtorna bättre
Öppna konservburken med mjölken som blivit en god kola. Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull, fyll på med vatten och koka den i ca 3 timmar. Lägg glassen i 4 glas, fyll på medjordgubbar, mandelbiskvier och en kula kola. 1 paket jordgubbar
Min mamma är helt galen i kolasås, blir hon sötsugen kan hon ställa sig och vispa grädda och sen hälla köpt kolasås över det men bäst tycker hon det är när jag kokar ihop en så en självklar ingrediens i födelsedagstårtan till henne var kola
Strö över hackad daim och garnera medjordgubbar och mynta. Hacka daimen och blanda i smeten. Låt tårtan stå i rumstemperatur en liten stund innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.