Alternativt serverar du blandade kokta grönsaker precis som de är till laxen. Denna gång en lättlagad kokt variant, som snabbt går att få på bordet när man inte har så mycket tid på sig
Servera laxen med kokt potatis och curryslaw. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta
Bjud eventuellt kokt ris eller kokt potatis till. Lägg laxbitarna ovanpå och toppa med mangosalsa. Lägg laxbitarna och sjud dem ca 5-7 minuter. 4 st laxfilé
Ta upp laxen och salta och peppra. Lägg laxen över och garnera med avacado. 4 portionsbitar laxfilé. Lägg i laxen och låt småputtra tills laxen är genomkokt (fryst lax ca 10 minuter). 4 portionsbitar laxfilé
kokt potatis Ugn. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. 600 g laxfilé. 1kokt potatis. 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 1Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
Servera tillsammans med gröna ärter, kokt potatis och kall dillsås. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen