4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kokt potatis, potatismos, ris, bulgur eller quinoa passar riktigt bra till. Jag använd Marinerad tvådelad kycklingfilé med bipackad fond från Guldfågel
Till grytan passar det med kokt potatis, potatismos eller ris. Det går lika bra med hel kyckling där allt kan kokas med för att få fylligare smak, eller så använder man kycklingklubba, kycklinglår (som jag) eller kycklingfilé
Lägg upp kycklingfiléerna på en spegel av såsen, servera med pressad potatis och någon kokt grönsak. Tyvärr hade jag inget passande vin hemma, skulle föredragit ett lätt rödvin eller ett riktigt tungt vitt vin
Häll rödvinssåsen över köttskivorna. Wok med persikor och cashewnötter serverad med stekt kycklingfilé 4p. 4 prt kokt ris. Oxfile´med sojaspetsad rödvinssås, friterad purjolök samt rostade potatisar 4p. 750 ml rödvin. Tillsätt rödvinet och sockret och låt reducera till ca 1/3. 4 prt kokt ris. 750 ml rödvin
Servera med kokta grönsaker. kall kycklingfilé. 2½ dl rödvin. 300 g kokt. Skär kycklingköttet i stora tärningar och lägg dem tillsammans med bröd, ägg, mjölk, salt och peppar i en matberedare