Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. 850g Grytbitar av kalv, gärna med benca 2l Vatten (så att det täcker grytbitarna i kastrullen)1/2st Gul lök i grova bitar1/2st Morot skuren i skivor2st Lagerblad5st Vitpepparkorn50g Smör5msk Vetemjöl1l Kalvbuljong (från kokningen av köttet)1dl Citronsaft (ca 2st Citroner)1dl Strösocker4msk Dill, finskurenSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora. 850g Grytbitar av kalv. 1l Kalv
800 g grytbitar av kalvkött. 5 dl kalvbuljong. 800 g grytbitar av kalvkött grönsaks- eller hönsbuljong från tärning 1 st gul lök i bitar 1 st morot i bitar 8 st vitpepparkorn dillstjälkar vatten salt. 5 dl kalvbuljong 1 dl vispgrädde 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk ättiksprit (12%) 2 msk socker 1 st stor knippa dill, hackad salt vitpeppar från kvarn
Kokt pressad potatisSkirat smörKokta ärtorGör så här. Ja då var vi på väg in i en ny vecka, och här hemma tokstartade den med en rejäl lunch med husmanskost, nämligen Kalv i dillsås
KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅSLammkött efter tillgångSaltVitpeppar, 10 kornGul lök, små2 morötterSås. Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter
Servera med kokt potatis. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Kalvstek med gräddsås, kokt potatis, kantareller, kokta morötter och gulbetor. Har du testat kalvstek. Jag kan inte säga att jag har tillagat kalv speciellt många gånger utan mest ätit det på restaurang