Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Koka upp vatten med salt och socker samt övriga ingredienser. Ett salt, mört kallskuret kött serverat på buffé, exotisk planka eller till varm, krämig potatisgratäng… Det är så förbenat gott alltså
Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
Skär köttet i små bittar. Bryn köttet och lägg över det i en gryta. Koka sakta under lock tills köttet känns nästan mört (ca 1/2-1 tim). Låt koka ytterligare ca 13 - 15 min. Tillsätt sedan gröna ärtor, och citronsaft och låt koka ca 5 min. 0,800 g valfri benfri nöt eller fläskkött
När osten har smält häller du i crème fraichen och låter detta koka upp. Skär köttet i ganska små bitar och stek sedan detta i stekpanna kryddat med salt och peppar
Idag är jag nöjd, en morgonpromenad och sedan kokade jag en underbar soppa. Kött och grönsakssoppa. )I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad