Det är inte alla som har tillgång till ramslök så som vi har på Gotland men man kan ta och göra om denna till en örtmajonnäs, senapsmajonnäs, chilimajonnäs eller vad man nu kan komma på och har tillgång till
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Mina hemodlade senapsfrön satt fint för att skapa den nordiska hettan. Som officiell Årets kock-bloggare ville jag laga Klas Lindbergs vinnarbiff på ett sätt som fungerar hemma
Inspirationen fick jag från kocken Malin Söderström (bla kockarnas kamp) som var på nyhetsmorgon före jul och visade lite goda, fräscha och nyttiga sallader till julbordet
Stek biffarna i stekpanna, ta upp och håll varma under tiden som du kockar till såsen. Slå i grädde, senap, soja och krossad rosépeppar, smaka av med salt och ev mer av övriga ingredienser
För gårdagen gick verkligen i matlagningens tecken här i Mårtenssons kök, vi kockade risgrynsgröt i crock poten, Håkan slängde ihop ett gäng köttbullar och som om det inte var tillräckligt så gjorde han även sin första rullsylta, allt dokumenterat av frun i köket
Det som är så fint nu förtiden är att vi med hjälp av både forskning och kreativa kockar har lyckats ta fram helt fantastiska råvaror och tekniker som idag gör det möjligt för dig att få nästan samma (fast bättre
Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
Den gröna fanns förr i kryddburks-sortimentet både hos Kockens och Santa Marias med inte nu längre. Majonäsen är mitt grundrecept fast utan senap och vinäger då denna blir mer mild i smaken och smakar mer ”amerikansk majonäs”
kock som vann en. kalvfond, senap, grädde och cremé fraiche. 1-2 tsk dijonsenap. 1-2 tsk dijonsenap. Biff stroganoff härstammar från Ryssland, skapad av en