Hoppas att ni har haft en skön dag, det har vi haft… har brottats med kirskål. Om jag skulle ha det i sallad så hade vi blivit mätta av bara salladen, blir hysterisk av all kirskål
Honungsrostade rotsaker. Ringla Honung från Småland över samt flingsalt och lite olja. Mixa 100 g kirskål med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk honung och 2 msk olja. 100 g kirskål. 1 msk honung
kör sönder örterna med mixer, blanda i vatten o honung. 1dl mald örter (jag använde torkade och malda tranbär, nässlor och kirskål och lite ingefära). 2msk honung. ) 1dl mald örter (jag använde torkade och malda tranbär, nässlor och kirskål och lite ingefära). 2msk honung
Häll vätskan genom en sil, och smaksätt med citron och honung. Detta receptet som jag fick av fru Ringdahl innehöll även 1 dl kirskål i sin orginalvariant. 1 dl färska nässelblad 1 dl vatten 1 tsk honung1–2 msk citronsaft½ tsk färsk, riven ingefära. 1 tsk honung