Bara till att plocka en bukett kirskålmed sig in och sätta spagettin på kokning. Jag har fullt upp med trädgården nu om dagarna och håller äntligen på att bli klar med mitt nya trädgårdsland där den stenhårda skånska leran (som inledningsvis av arbetet fick en traktor att stegra och spräcka sin fläktrem) nu faktiskt börjar bli riktigt fin odlingsmylla
Imorse bakade jag de här goda frallorna som är lite sega i konsistensen och med en knaprig yta. Rör ut jästen med saltet och tillsätt vatten, mjöl, aprikoser och nötter
Dinkelfrallor 18 st 50 g jäst 25 g margarin 5 dl mjölk 1 ägg 2 msk sirap 1 tsk salt 5 dl fullkornsdinkelmjöl 5 dl siktat dinkelmjöl 5-6 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig Tillsätt ägg, sirap och salt Tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg (görs bäst i maskin/assistent) Låt jäsa i ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i 18 bitar Forma varje degbit till en rund platt bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapper Låt jäsa 40-60 min Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 15 min Foto
Värm degvätskan ( vatten, olja) fingervarm och blanda med jästen. För några veckor sedan höll sonen som bäst på att packa ihop inför sitt äventyr som stipendiat på en utländsk skola i två år
Min mamma bakade världens godaste dinkelfrallormed pumpakärnor på som hon hittade på Arlas hemsida. De här frallorna var väldigt saftiga och goda i och med att de har keso i och både mamma och jag har bakat dem flera gånger efter den första
Vi har (fram tills nu) sett det som ogräs och kämpat till och från med att få bort det. Idag åt vi stekt/friterad kirskål för andra dagen i rad, jag kan lova att det inte blir sista
) men inte känner för att vänta i flera timmar medan degen jäser. Låt degen vila i en bunke, täckt med lock eller plastfolie, i kylen över natten (10-12 timmar). Låt degen vila i en bunke, täckt med lock eller plastfolie, i kylen över natten (10-12 timmar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.