Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut
Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
2 dl mjölk. 1/2 dl kinesisk soja. 2 dl mjölk. 1/2 dl kinesisk soja. God kväll. Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Lägg broccolin i grytan tillsammans med mjölken, grädden och övriga ingredienser förutom bananerna ( de blir alltför söndermosade om de får koka med hela koktiden)
Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Det jag gjorde annorlunda var att använda 100 % nötfärs och inte 50/50 av nöt- och blandfärs, köttfond i stället för kalvfond och kinesisk soja i stället för Kikkoman. 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl mjölk). Pressa den och blanda med ett par msk smör och 2 1/2 dl mjölk och 1/2 dl grädde som du värmer innan du blandar med potatisen. 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl mjölk)
Många tycker att det är svårt att få till ostsåsen bra – mjölet och mjölken bränner ju lätt fast och såsen kokar över, blir klumpig eller smakar konstigt
Blanda pofiber och mjölk i en bunke. 5 dl mjölk. 1 tsk kinesisk soja. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk matfett