Kinesisk mjölk recept

Ostfylld baconlindad fläskfilé med grönpepparsås

Ostfylld baconlindad fläskfilé med grönpepparsås

Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut
Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Över i en kastrull och späd med grädde, mjölk, kalvfond, salt, peppar och kinesisk soya. Stor klick smör, varm mjölk, salt, peppar och honung
Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen
Grillad vildsvinsfilé med mumsig sås

Grillad vildsvinsfilé med mumsig sås

Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Sambalkyckling

Sambalkyckling

2 dl mjölk. 1/2 dl kinesisk soja. 2 dl mjölk. 1/2 dl kinesisk soja. God kväll. Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Het fläskfilégryta med grönt sällskap

Het fläskfilégryta med grönt sällskap

Lägg broccolin i grytan tillsammans med mjölken, grädden och övriga ingredienser förutom bananerna ( de blir alltför söndermosade om de får koka med hela koktiden)
Köttfärs/skink piroger

Köttfärs/skink piroger

Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Häller i grädde efter smak och eventuellt lite mjölk om det behövs. 1/4 dl kinesisk soja. 1/4 dl kinesisk soja
Stuvade makaroner med köttbullar

Stuvade makaroner med köttbullar

Godast blir det om man stuvar makaronerna genom att hälla dom i kokande mjölk och koka tills dom är mjuka
Kyckling med paprika och lök

Kyckling med paprika och lök

Häll i creme fraiche, mjölk, sambal oelek, kalvfond, soya och paprika pulver. 1 kg kycklingfilé1 röd paprika1 gul paprika1 gul lök2 vitlöksklyftor4 dl creme fraiche4 dl mjölk2 tsk sambal oelek½ msk paprikapulver2 msk kalvfond1 msk kinesisk soyasaltpepparGör så här
Pannbiff med lök och potatismos. Husmanskost är ingen konst!

Pannbiff med lök och potatismos. Husmanskost är ingen konst!

Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Det jag gjorde annorlunda var att använda 100 % nötfärs och inte 50/50 av nöt- och blandfärs, köttfond i stället för kalvfond och kinesisk soja i stället för Kikkoman. 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl mjölk). Pressa den och blanda med ett par msk smör och 2 1/2 dl mjölk och 1/2 dl grädde som du värmer innan du blandar med potatisen. 1 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde + 1/2 dl mjölk)
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Blanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. 5 dl mjölk. 1 tsk kinesisk soja. Låt bland-ningen svälla 10 minuter
Lasagne i långpanna

Lasagne i långpanna

Många tycker att det är svårt att få till ostsåsen bra – mjölet och mjölken bränner ju lätt fast och såsen kokar över, blir klumpig eller smakar konstigt
Köttfärsbiffar med stekt lök

Köttfärsbiffar med stekt lök

Blanda pofiber och mjölk i en bunke. 5 dl mjölk. 1 tsk kinesisk soja. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk matfett
Rostbiff i Crock Pot

Rostbiff i Crock Pot

msk kinesisk soya. Under tiden gör jag såsen kokar ned den till hälften smakar av spär på med grädde och lite mjölk om det behövs
Vild köttfärslimpa av älg

Vild köttfärslimpa av älg

skvätt kinesisk soja. mjölk. Häll i matlagningsgrädden, buljongen, gelén och den kinesiska sojan och kolorit
KÅLPUDDING

KÅLPUDDING

Därefter tillsatte jag lite kinesisk soja, kalvfond och grädde och smakade av med salt och peppar. 1 dl mjölk. 1 dl mjölk