Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilémed krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Servera med ris och resterande sås. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Häll sedan över detta i pannan medfläskfilé. Skär fläskfilén i mindre bitar. Serveras med bandpasta. När dessa fått fin färg så häll över i pannan medfläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt sedan kantarellosten, buljongtärningen, paprikapulvret och ev
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad
Servera den med en god sallad. Smakrik fläskfilé gryta som är enkel att göra. Hetta upp en panna med smör och fräs lök, pressad vitlök och svampen några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.