Vissa saker ska man ha hemma (annars skulle man få för mycket småförpackningar) och denna gång hade jag missat att vi bara hade en liten skvätt kinesisk soja
Finns det något vackrare än en laxbit på järnet. Laxen köptes färsk från fiskbilen men det fungerar säkert utmärkt med frysta filéer som man låter tina och sedan snabbgravar
Det roliga med matkassen är att man får testa på en massa nya saker, som t ex pak soi (googlade fram att det är en kinesisk salladskål) som vi inte hade någon aning om vad det var
Lägg laxen i en ugnsform. 4 laxfiléer. 2 msk kinesisk soja. Sätt ugnen på 225 º. Blanda samman soja, farinsocker, pressad vitlök och riven ingefära och fördela det över fisken
Lax i ugn med bl. sesamfrön och ingefära ger en mustigt god laxbit som smakar gudagott tillsammans med ris/klyftpotatis, sallad och en god kall creme fraichesås
gärna någon asiatisk kryddblandning (kinesisk all spice eller wasabi-sesamblandning). Till serverade jag lax som stekts i ugnen i sin marinad av soja, mirin eller torr sherry, riven ingefära och asiatiska kryddor