Kina soya recept

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Kina= jiaozi. Jag tycker japansk soya är godast och ett måste som grund. Fick för några dagar sedan äta världen godaste dumpling, gyoza, TACK Micke för all din japan inspiration
Kallops

Kallops

smaksätt med salt och peppar, fond och soya. Kinasoya 2 tsk. 1. skär köttet i små bitar. 2. skala och dela morötterna i stavar
Vårrullar

Vårrullar

För några år sedan så hade vi gårdsfest där vi bor och en av våra dåvarande grannar kom från Kina. Soya
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

I Kina hjälps familjemedlemmar åt när de lagar gyoza, det blir ett trevligt sätt att umgås på före maten
Filipinsk Pippi

Filipinsk Pippi

Smält smör, senap, soya och vispa runt. 3 msk kinasoya. Bryn kycklingen, lägg sedan i ugnsäkerform. Tillsätt grönpeppar, häll i creme fraichen och låt sjuda 2-3 min
Wonton med nötfärs och vattenkastanj

Wonton med nötfärs och vattenkastanj

Antalet varianter är enormt och skiljer sig mycket beroende på var i Kina man befinner sig. • 2tsk japansk soya. 2tsk japansk soya

Vietnambilder

Vietnam utvecklas snabbt och tillväxten är högre än Kinas. Men så småningom lärde vi oss att fråga efter soya och stark chilisås

Här lagas kantonesisk mat från grunden

Sun Xianzhang headhuntades till Köpenhamn för lite mer än tjugo år sedan, efter att ha varit köksmästare på en femstjärnig hotellrestaurang i södra Kina
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Jag tänkte lite ”Håll käften alla ni som gnällt om att grillarna jag importerar från Kina är skräp och skit kol” lite för mig själv
Wonton med nötfärs och vattenkastanj

Wonton med nötfärs och vattenkastanj

Antalet varianter är enormt och skiljer sig mycket beroende på var i Kina man befinner sig. • 2tsk japansk soya. 2tsk japansk soya
Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Kyckling mangochutney snabbt och lätt

 Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kinasoya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak  I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag

Sweet and sour pork

Blanda sherry och soya, lägg i och låt köttet marinera ca 15 minuter. 2 msk kinesisk soya.  Skär köttet i 2 cm stora bitar

Tofu i spenat - Bocai doufu

Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 250 gram tofu. 2 tsk soya. 1. Skär tofun i 6 cm långa, 4 cm breda och 1/2 cm tjocka skivor
Dumplingskurs i Peking

Dumplingskurs i Peking

Vi fick lära oss att i norra Kina gör man degen på vetemjöl och kokar dom i vatten. Smaksätt med peppar, soya, sesamolja, ingefära, vitlök