Kina= jiaozi. Jag tycker japansk soya är godast och ett måste som grund. Fick för några dagar sedan äta världen godaste dumpling, gyoza, TACK Micke för all din japan inspiration
Smält smör, senap, soya och vispa runt. 3 msk kinasoya. Bryn kycklingen, lägg sedan i ugnsäkerform. Tillsätt grönpeppar, häll i creme fraichen och låt sjuda 2-3 min
Sun Xianzhang headhuntades till Köpenhamn för lite mer än tjugo år sedan, efter att ha varit köksmästare på en femstjärnig hotellrestaurang i södra Kina
Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kinasoya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag
Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 250 gram tofu. 2 tsk soya. 1. Skär tofun i 6 cm långa, 4 cm breda och 1/2 cm tjocka skivor