½ citron, rivet skal från, endast det yttersta gula. Koka ett par extra potatisar till middagen någon dag, så gör du snabbt och enkelt kikärtsbiffar nästa
Smaksättningen med gräslök, citronskal och chiliflakes är fantastisk. 1 citron, skalet. Det här är inget recept för märkvärdighetsministeriet men det är enkla, goda vegbiffar som går på ett kick att blanda ihop
Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaften. Lägg upp en handflatestor mängd av kikärtsbiffarna på. Lägg upp en handflatestor mängd av kikärtsbiffarna
Riv skal från en halv citron. Blanda sedan i för hand resten av kikärtorna i mixet, de rostade frönen, olivolja, den hackade löken och ingefäran, det rivna citronzesten och de förvällda chiafrönen
Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med vitlöken och citron i din mixer. Vi är alldeles för dåliga på vegetarisk mat här hemma så igår lagade jag kikärtsbiffar
Efter en djupdykning i kylskåp och skafferi dök fru M upp med sötpotatis och halloumi i händerna som hon la till på ingredienslistan, bladpersilja och gräslök slank också ner tillsammans med citron och vitlök
En yoghurtsås till med grekisk yoghurt, vitklök, spiskummin, honung och citronsaft. "Meatless monday" och därför bjuder jag er idag på kikärtsbiffar som jag gjorde förra veckan
Förutom dessa tre ingredienser så körde vi ner vitlök och citronsaft för smakens skull och båda kan du höfta lite som du vill och låta dina egna smaklökar avgöra mängden (även med persiljan), smeten går alla tiders att smaka på i rått tillstånd
När bulgurn kokat klart rör ner lite olivolja och saft från en halv citron. Goda kikärtsbiffar som serveras med tabbouleh och en fräsch kall mango chutneysås
Om du inte vet hur du vill ha din joghurtsås kan du blanda joghurt (funkar fint med cremé fraiche likaväl) med en stor matsked chutney, salt, lite chili, en skvätt citron och curry