Fullt med aromatiska kryddor och andra nyttigheter. TABBOULEH. Börja med att skala potatisarna och hacka dem i klyftor, koka dem mjuka i lätt saltad vatten
Mixa kikärtor, lök och vitlök med en mixerstav. Stek varje sida på medel värme. Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner). Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner)
Servera gärna tillsammans med en god vitlöksmajonnäs, sås och klyftpotatis/sötpotatis. Goda vegetariska kikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill
Idag blir det kikärtsbiffar serverade med tzatziki och en fräsch sallad. Börja med tzatzikin. Blanda gurkraspet med yoghurt och smaka av med vitlök och svartpeppar
Tyvärr kunde jag ju inte smaka (det fanns massor med annat jag kunde äta, så det var inte ett dugg synd om mig) men jag blev så sugen att jag var tvungen att göra en egen, glutenfri variant med quinoa som bas
Recept kommer att följa en tid framöver och vad passar bättre än att börja med än tabbouleh. Skölj bulgurn i kallt vatten och blanda med tomaterna i en bunke
Kikärtsbiffarmed chilisåsDessa kikärtsbiffar är lika goda som nyttiga och passar vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta samt alla som vill ha något gott och nyttigt till middag
Mixa kikärtorna med en stavmixer så det blir en slät röra. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek i smör på medelvärme några minuter på varje sida
Blanda sen ihop alla ingredienser och mixa till en slät smet med stavmixer. Det fick bli kikärtsbiffar förrut Improviserade ihop ett recept som verkligen blev jättebra, asgoda var dom Till biffarna blev det även klyftpotatis och tzatziki
Servera kikärtsbiffarnamed färsk persilja och morotstzatziki. När det kommer till grönsaksbiffar så kan jag erkänna (med visst motstånd) att jag haft problem
Jag tycker att dessa är perfekta att göra om jag vet att alla biffarna kommer gå åt, för i och med att dem inte innehåller ägg så är dem svårare att frysa in, men dem är utmärkta att ha i morgondagens lunchlåda om något skulle bli över
Livsmedel. TabboulehDenna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.