Kikärtor högrev recept

Chili på högrev med kikärtor

Chili på högrev med kikärtor

Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna. 1 kg högrev. 400 g kikärtor
Chili con carne på högrev med kikärtor | Recept från Köket.se

Chili con carne på högrev med kikärtor | Recept från Köket.se

600 g högrev. 100 g kikärtor. 600 g högrev 1 gul lök, skalad och finhackad 4 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 grön/röd chili, finhackad 100 g varmrökt sidfläsk/bacon 3 msk tomatpuré 0,5 msk kakao 0. 5-1 msk spiskummin 1 tsk oregano, torkad 1 tsk timjan, torkad 5 dl rött vin 100 g vita bönor 100 g kikärtor 100 g borlottibönor persilja, finhackad salt efter smak svartpeppar efter smak olja till stekning
Oxgryta med svartpeppar och kikärter

Oxgryta med svartpeppar och kikärter

högrev. Skär köttet i 2-cm kuber. Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Skålla, skala och tärna tomaterna. Vänd köttet i svartpepparen
Harrira – marockansk soppa blev gryta

Harrira – marockansk soppa blev gryta

Blötlägg kikärtor och linser efter anvisningar på paketen. Häll i de blötlagda kikärtorna. Men håll ner mängden kikärtor om du inte är bön-och-ärt-fanatiker
Marockansk gryta med märgpipa från Malma och hur mycket kryddor som helst

Marockansk gryta med märgpipa från Malma och hur mycket kryddor som helst

Blanda sedan i linser, kikärtor, mandel och hackad persilja. 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 dl kikärtor. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 dl kikärtor
Mexikansk höstgryta

Mexikansk höstgryta

Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och kikärtor och häll på vatten och buljongtärningar. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor. 600 gr högrev
En enkel Chili con Carne

En enkel Chili con Carne

Egentligen ska man använda högrev i Markus Aujalays Chili con Carne men vi använde nötfärs och serverade med ris och lite creme fraiche istället
Irakisk spenatgryta med kött

Irakisk spenatgryta med kött

6 portioner spenatgryta 600 g grytkött (tex lammkött med ben eller högrev) 900 g spenat (jag använder djupfryst hackad spenat, färsk funkar också bra) 2 dl torkade kikärtshalvor (kan ersättas med kikärtor eller andra […]
Gulasch i slökokare

Gulasch i slökokare

1 kg högrev. 2 burkar kikärtor (4 dl). 2 stora lökar. 4 vitlöksklyftor. 3 paprikor – gul, röd, grön. 5 dl porter eller glutenfri öl*
Qima- Irakisk kikärtsgryta

Qima- Irakisk kikärtsgryta

Marget Qima är en traditionell Irakisk gryta gjord på kött och kikärtor. Häll i buljongvattnet, köttet, kikärtorna och alla kryddor
Godaste maten från England

Godaste maten från England

Ikväll gjorde jag en het garam masala gryta på högrev, kikärtor, spenat och blomkål. Just kikärtorna (andra linser går bra med), blomkålen och spenaten gör att grytan blir rejält fyllig och varken ris eller bröd behövs till
Midvintergryta

Midvintergryta

700 g grytkött (t ex högrev. 400 g kokta kikärtor (en burk). Skär köttet i lämpliga bitar. Bryn i en stekpanna
Invig hösten med Mexikansk höstgryta

Invig hösten med Mexikansk höstgryta

Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och kikärtor och häll på vatten och buljongtärningar. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor
Chili con carne

Chili con carne

nötkött t ex högrev. Tärna köttet fint. Skala och skär lökar, vitlök och morötter i mindre bitar. Skär ner chilin i önskad mängd och storlek
Låtom oss tala om högrev

Låtom oss tala om högrev

Lägg över strimlade aprikoser och hälften av kikärtorna, mosa till vitlöksklyftorna lite lätt under handtaget på din kniv som TV-kockarna alltid gör, och lägg sedan ut även dem över tomaterna