Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna. 1 kg högrev. 400 g kikärtor
600 g högrev. 100 g kikärtor. 600 g högrev 1 gul lök, skalad och finhackad 4 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 grön/röd chili, finhackad 100 g varmrökt sidfläsk/bacon 3 msk tomatpuré 0,5 msk kakao 0. 5-1 msk spiskummin 1 tsk oregano, torkad 1 tsk timjan, torkad 5 dl rött vin 100 g vita bönor 100 g kikärtor 100 g borlottibönor persilja, finhackad salt efter smak svartpeppar efter smak olja till stekning
Blötlägg kikärtor och linser efter anvisningar på paketen. Häll i de blötlagda kikärtorna. Men håll ner mängden kikärtor om du inte är bön-och-ärt-fanatiker
Blanda sedan i linser, kikärtor, mandel och hackad persilja. 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 dl kikärtor. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 dl kikärtor
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och kikärtor och häll på vatten och buljongtärningar. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor. 600 gr högrev
6 portioner spenatgryta 600 g grytkött (tex lammkött med ben eller högrev) 900 g spenat (jag använder djupfryst hackad spenat, färsk funkar också bra) 2 dl torkade kikärtshalvor (kan ersättas med kikärtor eller andra […]
Ikväll gjorde jag en het garam masala gryta på högrev, kikärtor, spenat och blomkål. Just kikärtorna (andra linser går bra med), blomkålen och spenaten gör att grytan blir rejält fyllig och varken ris eller bröd behövs till
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och kikärtor och häll på vatten och buljongtärningar. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor. 600 gr högrev eller rostbiff i bitar. 2 dl kikärtor
Lägg över strimlade aprikoser och hälften av kikärtorna, mosa till vitlöksklyftorna lite lätt under handtaget på din kniv som TV-kockarna alltid gör, och lägg sedan ut även dem över tomaterna