BasilikaSalt, pepparChiliCitronTomatpuré. Basilika. Grönsaksbuljong240 g kikärtor. Hacka halva löken samt två morötter och fräs i några minuter i en kasturull med lite olivoljaTillsätt 5 dl vatten när det fräst ett tagHäll sedan över kikärtorna och vitlöksklyftornaLåt koka ett bra tag. Hacka medans resten av löken och fräs i en ny kastrull med lite olivoljaTillsätt de passerade tomaterna, 2 dl vatten, basilika, salt, svartpeppar, chili, en halv pressad citron, samt lite tomatpuré och låt koka ett tagTa av kikärtssoppan från plattan och mixa i en mixer till du får en helt slät soppaHäll sedan över blandningen i kastrullen med de passerade tomaterna och låt koka i några minuter. 240 g kikärtor
Den klassiska hummusen brukar bara innehålla kikärtor, tahini, vitlök, citronsaft, salt och olja. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkade tomater och färsk basilika
½ dl färsk hackad basilika. 400 gr kikärtor. 400 gr kikärtor. Meatfree Monday & blev lite lek i köket. Har gjort lite olika varianter på vegetariska biffar/bollar med bl a quinoa
Spola av kikärtorna i kallt vatten. 1 burk kikärtor, 410 g. 1 tsk basilika. Tillsätt svartkål, kikärtor och örtkryddor och fortsätt koka ytterligare ca 10 minuter tills kålen känns lagom mjuk. 1 burk kikärtor, 410 g 1 tsk oregano. 1 tsk basilika
Blanda ner sköljda kikärter, fetaostkuberna med oljan och basilikan. 1/2 dl hackad färsk basilika. Blanda färs med grädde, vitlök, provencalska örter, salt och peppar i en skål