Kasslergratäng med extra ost
idaolssonss
idaolssonss

Kasslergratäng med extra ost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 DL Grädde
  • 2 DL creme fraice
  • 2 Dl riven ost (lite extra för topping sen)
  • 1 klyfta pressad vitlök så man får lite vitlök på smaken men inte för mycket!!
  • En bit kassler (storlek beroende på portioner)
  • Jasminris / vanligt ris ca 4 portioner(beroende på portioner)
  • Svart peppar, vit peppar och salt

Beskrivning

    Detta är kassler gratäng jag gjorde häromdagen med lite sallad och feta ost till. SUPERGOTT

    Hade i kassler som jag tärnat i bitar, storlek på kasslern är beroende på hur stor form du ska ha. Sen kokade jag jasmin ris, ca 4 portioner.
    Hällde upp creme fraicenooch grädden i en skål och blandade ihop det med riven ost. Krydda med salt och svartpeppar och man kan ta även ta lite vit peppar med.

    Sen häller du över grädden och de i formen där du har lagt i riset och kasslern och blandat runt. Sen när du rört runt allt så häller du över lite mer riven ost på toppen. Sen in i ugnen i ca 190-200 grader i ca 20-30 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.