3/4 dl hackade kanderade apelsinskal. 3/4 dl hackade kanderade apelsinskal. Jag är ibland av den åsikten att har jag ingenting vettigt att säga, så tänker jag vara tyst
Fullpackad av kanderade frukter, sukat, coktailbär, russin och konjak (och med handen på hjärtat så brukar dosen konjak ökas liiite) är den lite av en smaksensation
De kan vara mer eller mindre kryddiga, torra, fulla med nötter, russin, ananas eller kokos. Hand upp alla som börjar få lite smått pockande andnöd, lätta panikkänslor och något vilt stirrande i blicken bara du hör bjällriga sånger eller någon nämner det nästan förbjudna ordet (*julafton*, bäst vi viskar det
Eftersom det är vanligt med kanderade körsbär i fyllningen kokade jag upp russin i körsbärssirap. Varianterna av denna pudding är ganska många, i vissa recept använder man kanderade frukter som får dra i Rom eller tex körsbärslikör eller Maraschino som är en sorts körsbärslikör
Vi åt rostade kastanjer, kanderade mandlar och drack Glühwein. Jag är inte överförtjust i julen. Mest för att jag tycker det mesta julpyntet är rätt fult och att julen råkar infalla på vintern vilken är min sämsta årstid (vilket i sin tur i och för sig beror på att det är så kallt)
En söt maltdoft med inslag av alkoholstinna russin. Posted By Jonas H on 4 Nov 2015 | 0 comments. Julölen anföll oss i år långt innan vintern kommit i merparten av Sverige
Fyllig, torr, smakintensiv, mycket frisk, simmig fruktighet, vita russin, kanderade apelsinskal, lång rik eftersmak med tydlig skalbitterhit och pepprighet
Kanderade, torkade spritindränkta frukter och bär, blandade i en söt och mycket luftig deg med massa olika aromer, kardemumma eller kanel, riven skal av apelsin eller citron