Bryn löken, morötterna och vitlöken, tillsätt sedan köttet igen. 1 vitlöksklyfta. Skär ner köttet i så stora biter du tycker är lagom och bryn dessa med lite smör tills de får en härlig stekyta
Ingredienserna påminner till stor del om det vi använder i en hederlig kalops så det kan ju verka lite knasigt att servera pasta till och riva över parmesan, men här ska köttet finfördelas och vätskan i grytan reduceras så att det blir en tjock röra
En kryddig kalops med jordnötstwist skulle jag vilja kalla det. Visuellt påminner det verkligen mycket om hederlig kalops men smakerna är verkligen annorlunda
Jag hade funderat på att göra kalops, men nu blev det sambos önskemål. Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär du i små bitar och den gula löken skär du i tjocka skivor
Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
Annars brukar det oftast bli kalops eller estofado (som köttfärssås ungefär fast med högrev). Häll tillbaka allt kött i grytan och pressa över vitlöken och tillsätt alla andra ingredienser utom redningen
Skala och finhacka vitlöken. En kryddig kalops. 2 kg kalopskött. 10 vitlöksklyftor. Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i 1 msk olja i en stor gryta någon minut. 2 kg kalopskött. 10 vitlöksklyftor
Hacka den gula löken och grovhacka vitlöken. Bryn kött och lök och vitlök, strö över vetemjöl och rör om, häll sedan i vin och vatten, låt puttra i en timme tillsammans med lagerblad och peppar och salt
Jag har precis lagt på locket till en stor gryta kalops som ska få stå och koka ett par timmar. Pressa över vitlöken, lägg i ett par smörklickar och krydda med salt, svartpeppar och lite chilipulver
Men det blev också kalops på resten av köttet. Fyll vatten i stekpannan så att alla goda smaker kommer med och häll vattnet i grytan samt en buljongtärning, krossade tomater och finhackad vitlök (eller pressad)
Mest blev det att jag kokade dem som tillbehör till isterband eller kalops, men en gång gjorde jag dem i ugnen med getost, honung och valnötter och så vid ett tillfälle gjorde jag denna sallad, som jag verkligen gillade