Kalops med rotfrukter recept

Kalops med rotfrukter

Kalops med rotfrukter

Om du valt bog med ben ska benen sparas. Hetta upp smöret på medelvärme i en tjockbottnad gryta. Skala lökarna, dela den i klyftor och stek dem mjuka i fettet tillsammans med morötterna
Kalops med saltbakade rödbetor

Kalops med saltbakade rödbetor

Dela rödbetorna på hälften och servera till kalopsen. Vispa ur stekpannan med vatten och slå det över grytbitarna
Kalops

Kalops

lägg bitarna i pannan med högreven och tillsätt kryddorna. Skala rotfrukterna och löken. Ansjovisspad är en klassisk kalopssmaksättare
Viltgryta med trattkantareller

Viltgryta med trattkantareller

Och tjälknulen, och älgfilén, och kalopsen, och-…. Stek sedan alla rotfrukter i omgångar och häll ner i grytan, häll på vatten, soya, grädde, och harissa
Höstgryta

Höstgryta

En vanlig kalops som man kompletterar medrotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Perfekt att låta stå på spisen, på svag värme och bli klar medans man går en långpromenad
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

Servera med kokt potatis och gelé. 1 påse Findus rotfrukter. Bryn köttet i margarin, strö över mjölet. Tillsätt buljong, tomatpuré och kryddor
Kokt höns med dill- eller currysås

Kokt höns med dill- eller currysås

Mmm… kalops, pepparrotkött och kokt höns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. På hösten när skördetid är och lokala marknader och butiker dignar av närproducerade rotfrukter är läget perfekt för tillredande av allehanda tidlösa klassiker
Rödbetchips

Rödbetchips

Jag använde mig av rödbetor och serverade chipsen som ett tillbehör till kalops. Skiva betorna väldigt tunnt med en mandolin
3 i 1 matlagning 2.0

3 i 1 matlagning 2.0

Detta blir sedan grunden till snabb kalops, burgundisk gryta eller kött med härlig brunsås. Täck med vatten
Kalops med Rotfrukter

Kalops med Rotfrukter

1 medelstor lök, tärnad. 1 medelstor lök, tärnad. 3 msk olivolja. En matsked smör. 1 kg köttgryta kött. 3 vitlöksklyftor, hackad
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Lite senare kom det i rotfrukter, bacon och steklök och helt plötsligt stod jag med en fusionerad rätt med influenser från Frankrike och Skåne
Veckans meny glider in på en räkmacka

Veckans meny glider in på en räkmacka

En hederlig svensk kalops, med potatis, saltgurka och rödbetor får det bli. Den startar med en svensk klassiker, som de flesta tycker om