Om du valt bog med ben ska benen sparas. Hetta upp smöret på medelvärme i en tjockbottnad gryta. Skala lökarna, dela den i klyftor och stek dem mjuka i fettet tillsammans med morötterna
Tillsätt rotfrukter, kryddpeppar och lagerblad. Funkar för mig, men har googlat runt lite och sett flera vegetariska recept på kalopsmed sojagrytbitar i
Och tjälknulen, och älgfilén, och kalopsen, och-…. Stek sedan alla rotfrukter i omgångar och häll ner i grytan, häll på vatten, soya, grädde, och harissa
En vanlig kalops som man kompletterar medrotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Perfekt att låta stå på spisen, på svag värme och bli klar medans man går en långpromenad
Mmm… kalops, pepparrotkött och kokt höns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. På hösten när skördetid är och lokala marknader och butiker dignar av närproducerade rotfrukter är läget perfekt för tillredande av allehanda tidlösa klassiker