) Sist köttkvarnen och korvhornen monterades på köksmaskinen resulterade det i chorizo som i sin tur hamnade på en mixed grilltallrik där det fick sällskap av potatissallad med olika sorters salladsblad, en skiva grillat lamm, en bit revben och kalltomatsås
Fyll tomater och paprika fifty fifty i mixern. tillsätt persilja och timjan. smaka av med kryddor och mixa alla ingredienser, tillsätt lite vatten i taget tills den får rätt konsistens
Kan serveras kall eller varm. Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Häll i övriga ingredienser och låt puttra med grytlocket på glänt i ca 20-30 min
Häll tomatsåsen över och strö över riven mozzarella. Nu är det nog verkligen höst tror jag. Löven börjar bli röda, det kommer rök genom munnen när man andas på morgonen och imorse fick jag ta på mig vantarna för att inte frysa
Kycklinggratäng med tomatsås4 portioner. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke
Varm mat mättar bättre än kall mat. Magra nötfärsfrikadeller i mustig tomatsås med ris. Tomatsås. frikadellerna i tomatsåsen och låt koka under lock i ca 10 minuter, tills
Spola av bönorna i kallt vatten, låt dem rinna av, och mosa dem med en gaffel. En riktigt god, färdig tomatsås, som främst är tänkt som en pastasås, men som passar lika bra till de vegetariska biffarna
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås