Kall sås fisk smörgåsgurka recept

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
GOD KALL SÅS TILL PANERAD FISK

GOD KALL SÅS TILL PANERAD FISK

Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Fish and chips LCHF

Fish and chips LCHF

Blanda samtliga ingredienser och ställ kallt i väntan på servering. Servera med nedanstående sås, kålrabbistrips och citronklyftor
Remouladsåsen

Remouladsåsen

Låt stå kallt en liten stund innan servering. Det är lite skämsmin över det faktum att jag aldrig gjort egen remouladsås, även om jag ju inte äter fisk
panerad spätta med remouladsås

panerad spätta med remouladsås

Har ni tips på andra goda kallasåser till fisk eller kött, släng gärna in en kommentar. Ställ kallt innan servering

Kall sås till fisk med stenbitsrom

Gör gärna såsen dagen innan, så kommer smakerna samman bättre. 1 dl smörgåsgurka hackad. Blanda samman alla ingredienserna

Kallt fiskfat

Slå såsen över fisken. Lägg den rensade fisken i ett fat med höga kanter. Kokt /stekt rensad fisk (gärna lax)

Mannagrynsfisk (!), potatismos och remouladsås

Ni vet den klassiska och urgoda rätten panerad fisk, potatismos och remouladsås. Remouladsås. Fisken och är helt enkelt ganska sekundär i den här rätten, vilket gör det lätt att byta ut den mot något annat