Här kommer receptet på en kallsås som är jättegod tillfisk. Rör ihop alla ingredienserna tillsåsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god såstillfisk, faktiskt
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
För att försöka få i mig lite mer fisk så får det oftast bli panerad rödspätta tillsammansmed denna kallasås och så lite rivna morötter, har svårt medfisk, eller lax går ju bra men jag tröttnar lätt och kan inte äta på ett bra tag, men panerad fisk går nästan alltid hem
En smarrig såstillfisk. ½ liten burk röd stenbitsrom. Skala räkorna och grovhacka domHacka dillenBlanda sedan ihop alla ingredienserLåt stå kallt en liten stund innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.