3/4 tsk
gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
Kryddor till grillad kyckling
1,5 tsk
grillkrydda
1 tsk
curry
3/4 tsk
gurkmeja
1 tsk
paprikapulver
Salt & peppar
Beskrivning
Gör såhär:
Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Ställ åt sidan medan du blandar ihop röran. Blanda majonäs, cremé fraiche och kryddorna till röran ordentligt. Tillsätt hackad paprika och lök, ställ sedan i kylen.
Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Hacka sedan i tärningar och låt kallna helt. Blanda kycklingen med curryröran. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig i kylen upp till 2 dagar. Gott att ha i bakad potatis eller i baguetter.
Gör så här Börja medkycklingröran. Rör samman kyckling, kvarg, mango chutney, curry, salt och peppar. Blanda samman alla ingredienser till salladen och servera medkycklingröran
Rör ner curry, salt (försiktigt, inte mkt, kan också uteslutas) och lite nymald peppar. Ställ kallt till servering 2 dl crème fraiche , 15 %, eller grekisk yoghurt. 1 tsk curry
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.