Kall Kycklingröra med curry
catrineyngbro
catrineyngbro

Kall Kycklingröra med curry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner kycklingröra
  •  
  • Röran
  • 3 st stora kycklingfiléer (ca 650 g)
  • 3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
  • 2 dl majonäs
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 0,5 dl finhackad rödlök eller purjolök
  • 2 tsk curry
  • 0,5 tsk paprika pulver
  • 3/4 tsk gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
  • Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
  •  
  • Kryddor till grillad kyckling
  • 1,5 tsk grillkrydda
  • 1 tsk curry
  • 3/4 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt & peppar

Beskrivning

    Gör såhär:
    Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Ställ åt sidan medan du blandar ihop röran. Blanda majonäs, cremé fraiche och kryddorna till röran ordentligt. Tillsätt hackad paprika och lök, ställ sedan i kylen.

    Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Hacka sedan i tärningar och låt kallna helt. Blanda kycklingen med curryröran. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig i kylen upp till 2 dagar. Gott att ha i bakad potatis eller i baguetter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.