Kräm, Sås och dressing

Kräm, Sås och dressing

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Super gott och väldigt enkelt. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Ta kastrullen från värmen och häll i potatismjölet i en fin stråle och rör samtidigt
Klassisk rabarberkräm

Klassisk rabarberkräm

500 g rabarber 3 dl vatten 1-1,5 dl strösocker citronskal, rivet 3-3,5 msk potatismjöl. Serveringmjölk knäckebröd
Len rabarberkräm med kardemumma

Len rabarberkräm med kardemumma

Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Fläskfilé på sparrisbädd med gorgonzolasås

Fläskfilé på sparrisbädd med gorgonzolasås

Krämig gorgonzolasås1,5 dl grädde 1 dl crème fraîche 1 schalottenlök 100 g gorgonzolaost 0,5 tsk dijonsenap 0,5 krm svartpeppar salt. Marinad till fläskfilé2 msk rapsolja 1 msk sweet chilisås 1 msk honung, flytande 1 klyfta vitlök 1 msk balsamvinäger 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar
Lalehs currysås

Lalehs currysås

1 tsk curry smör, till stekning 1 dl mjölk 3 dl kycklingbuljong 2 msk crème fraîche 1 klyftor vitlök (2 om du vill ha starkare) 1 msk ljus majsenaredning
Rökig & krämig BBQ-sås

Rökig & krämig BBQ-sås

2 dl majonnäs chipotlesås (efter smak och hetta) citronsaft salt peppar. 2 dl majonnäs chipotlesås (efter smak och hetta) citronsaft salt peppar
Torskrygg med fänkålssås

Torskrygg med fänkålssås

Fänkålssås2 msk olivolja 1 fänkål (stor) 2 gula lökar 1 msk curry, Ras el Hanout eller annan 2 dl vitt vin 2 msk sherry 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning svartpeppar, några drag med kvarnen 1 msk dragon, torkad eller 0,5 kruka färsk 1 msk svensk senap 2 dl syrad grädde (eller vanlig grädde) 1 tsk ev sriracha mayo sauce
Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Guasacaca

Guasacaca

3 avokador 0,5 rödlök 1 jalapeño 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 kruka färsk koriander 0,5 dl persilja 2 tsk vinäger 0,5 limefrukt, saften 1 msk olivolja (eller rapsolja) 0,5-1 tsk salt svartpeppar, nymald