Kall klimp recept

34 Spara
blåbärscheesecake

blåbärscheesecake

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ner ostblandningen i den svalnade smeten tills alla klimpar är borta
4 Spara
Kaffe och kaka - en social historia

Kaffe och kaka - en social historia

ovan den öppna eldhärden kokades kakorna i fett, det kunde då handla om t. Kakans väg till kaffet. järnspisen med ugn, modernitet i stugorna som blev alltmer vanlig i slutet av 1800-talet, öppnade upp för fler möjligheter att baka kakor. Kringlor, pepparkakor och kransar var populärt, och i gamla kokböcker från 1800-talets slut, finns oftast flera varianter av just dessa sorters "småbröd"
1 Spara
Kuvertbröd

Kuvertbröd

Tillsätt smöret i klimpar och knåda i 5 minuter till. Grädda mitt i ugnen i 3 minuter och spruta sen in kallt vatten med en blomspruta
8 Spara
Farmors soppa med klimp

Farmors soppa med klimp

soppa med klimp, kåldolmar och kassler med ananas- och äppelsallad. Servera gärna soppan med en bit hembakat knäckebröd med en lagrad ost och du kommer kanske, som jag, undra varför man inte gör detta oftare
3 Spara
Kaffe och kaka - en social historia

Kaffe och kaka - en social historia

ovan den öppna eldhärden kokades kakorna i fett, det kunde då handla om t. Kakans väg till kaffet. järnspisen med ugn, modernitet i stugorna som blev alltmer vanlig i slutet av 1800-talet, öppnade upp för fler möjligheter att baka kakor. Kringlor, pepparkakor och kransar var populärt, och i gamla kokböcker från 1800-talets slut, finns oftast flera varianter av just dessa sorters "småbröd"
8 Spara

Lappkok

Smeten saltas något, men man bör ta i akt att buljongen den skall kokas i redan är saltad. Brister smeten direkt blir klimpen för hård och man måste späda den med mera vatten samt upparbeta den till lämplig konsistens
2 Spara

Risplättar

kall ris. Rör runt så riset ej bildar klimpar. Blanda ris och mjöl i en bunke. Rör runt så riset ej bildar klimpar
1 Spara

Kött och rotsakssoppa med vetemjölsklimp.

Putsa köttet och blanchera det två gånger. Ansa rotsakerna och lägg dem i bottnen på grytan, lägg köttet ovanpå, salta och häll på vattnet, låt koka upp och skumma om det behövs, lägg ner kryddorna och låt sjuda tills köttet är mycket mört, ta upp det och ställ åt sidan så länge
0 Spara

Wienerköket avsnitt 6

Men denna frukost är ju inte särskilt mättande och redan vid tiotiden behöver många sin Gabelfrühstück, sin gaffelbit, som ibland består av gulasch, ibland av kalvlungor eller ett par varma korvar av den sort som kallas wienerkorv överallt utom i Wien, där den kallas Würstel
Sökförslag och sidor