Kalkonlår recept

Indiskt långkok i lergryta

Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar. 800 g urbenat kalkonlår eller kycklinglår. 800 g urbenat kalkonlår eller kycklinglår
Kalkonfrikassé med Rosmarin och Citron

Kalkonfrikassé med Rosmarin och Citron

Frikassé på Kalkon 250 gr grytbitar av Kalkonlår 2 dl Vatten 1 msk Ekologiskt Buljongpulver 2 kvistar Rosmarin 1 Lagerblad 5 Vitpepparkorn Saft av 1 Citron 1 msk Finhackad Rosmarin 2 dl Grädde 2 Ekologiska Äggulor Havssalt och nymald Vitpeppar Koka upp grytbitarna tillsammans med vattnet
Rårissallad

Rårissallad

Vi serverade med rökt kalkonlår och en kall vitlöks- och örtsås, som gick att fixa på ungefär samma tid
Om Thanksgiving – kalkonroulade sous vide med tranbärssky och friterad risotto

Om Thanksgiving – kalkonroulade sous vide med tranbärssky och friterad risotto

2 kalkonlår timjan salvia meat glue/köttlim (transglutaminas, maltodextrin) salt och peppar Tranbärssky ca 75 g tranbär 2 schalottenlökar 5 msk smör 1 msk socker 1,5 dl portvin 2 dl rött vin 3 dl nedkokt kalkonbuljong/fond Friterad risotto Recept på friterad risotto hittar man härGör så här. 2 kalkonlår timjan salvia meat glue

Kalkonlår

Fräs ånga kalkonlåren i några minuter i en gryta med lock. Lägg kalkonlåren i en ugnsform. Recept. Es. sön, 2014-01-26 19

Kalkonlår, stekt med gräddsås

5 kg kalkonlår, färsk. Gnid in låret med kryddorna och stick eventuellt in vitlöksklyftan i de tjockaste delen av låren
Pulled Turkey/Chicken i lergryta

Pulled Turkey/Chicken i lergryta

1 kg kalkonlår eller kycklinglår. Mitt stora kalkonlår tog 3 timmar att bli riktigt mört. 1 kg kalkonlår eller kycklinglår
Kalkon med frukter

Kalkon med frukter

800 g-1 kg kalkonfilé eller urbenat kalkonlår. Sätt ugnen på 225°. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Salta och peppra

Krämig kalkonpasta

600 gram kalkonlår, färsk. 1. Koka pastan enligt förpackningsanvisningen. Strimla och bryn kalkonköttet, löken och paprikan försiktigt i lite margarin

Osso Bucco på kalkon

Skiva kalkonlåren i 4 cm tjocka skivor, lår med ben kräver en köttyxa. Ca 1 kg kalkonlår med ben eller 800 g utan ben och skinn