Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Kantareller och gul lök stekt med curry, några skivor rökt kalkon. Kantarellerna alltså… En kantarellpaj med pankaksskal, färgglad aprikossallad och underbart sommrigt kokosvatten till
För er som vill ha kött, så kan ni strimla rökt skinka eller kalkon och röra ner i oströran och garnera med rullar av det ovanpå, samt rullar av skivad ost
Servera med ugnsbakade potatis halvor, sallad och smörstekta kantareller i grädde. Den här lördagen blir det inget nytt recept utan ett grillrecept i repris, om ni undrar varför så har jag varit på 60-Års kalas och blivit bjuden på jättegod mat… grillat, kalkon, potatissallad och flera supergoda hemlagade såser tex aioli, vitlökssås… mums