Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Dela citronen och stoppa ena halvan i halsgropen. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. salvia, oregano, timjan, persilja), hackade. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Rivet skal från en citron (bara det gula). Saften från en citron. Saften från en citron. Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl). Torkad timjan Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg Vitlökssmör. 3 vitlöksklyftor Rivet skal från en citron (bara det gula). 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl)
Gnid in kalkonen med citron. inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Plocka lite örter och fyll under skinnet, dela citronen och pressa saften över kalkon. Tillsätt ringar av shalottenlök mot slutet, smaka av med finrivet citronskal, salt och svartpeppar
Vi gjorde ett kryddsmör på timjan, rosmarin, persilja och citronskal och tryckte in under skinnet. Vi fyllde den med lök, citron och cointreauindränkt bröd
Krämig med fint tuggmotstånd och smak från fänkålen blev det en riktigt god sås som kryddades med rosépeppar, citronskal och en aning koreansk chili samt parmesan
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Ingredienser Tunnskivad kalkonfilé 250 g torkade aprikoser 2 st schalottenlökar ca 800 g tunnskivad kalkonfilé salt & peppar Rostade jordärtskockor 600 g jordärtskockor 2 msk smör salt & peppar Färskostgremolata 1 kruka persilja 1 st citron 1 st vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 200 g färskost salt & peppar Till servering 150 g sötmandel picklad rödlök krasse