Kalkon citron persilja recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. salvia, oregano, timjan, persilja), hackade. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Gnid in kalkonen med citronhalvan. citron. Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre
Kalkon

Kalkon

Rivet skal från en citron (bara det gula). Saften från en citron. Saften från en citron. Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl). Torkad timjan Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg Vitlökssmör. 3 vitlöksklyftor Rivet skal från en citron (bara det gula). 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl)
Kalkon

Kalkon

Gnid in kalkonen in- och utvändigt med citronen. ½ citron. Krydda med salt, svartpeppar, mejram, timjan och persilja
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

Gnid in kalkonen med citron. inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Kalkon med apelsingremolata

Kalkon med apelsingremolata

Gnid sedan in dem med citronsaft och lägg dem på en ugnsfast form. Rör ner de rivna citrusskalen, vitlöken och persiljan i olivoljan
Godaste såsen till kalkon

Godaste såsen till kalkon

Vi gjorde ett kryddsmör på timjan, rosmarin, persilja och citronskal och tryckte in under skinnet. Vi fyllde den med lök, citron och cointreauindränkt bröd
Pasta med kalkon & fänkål

Pasta med kalkon & fänkål

Krämig med fint tuggmotstånd och smak från fänkålen blev det en riktigt god sås som kryddades med rosépeppar, citronskal och en aning koreansk chili samt parmesan
Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon - Ingelsta kalkon

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon - Ingelsta kalkon

Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Mackes helstekta kalkon med gräddsås

Mackes helstekta kalkon med gräddsås

Dela citronerna och stoppa en citronhalva i halsgropen på kalkonen. Pressa citronsaften över. Hacka persiljan, löken och morötterna
Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata - Ingelsta kalkon

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata - Ingelsta kalkon

Ingredienser Tunnskivad kalkonfilé 250 g torkade aprikoser 2 st schalottenlökar ca 800 g tunnskivad kalkonfilé salt & peppar Rostade jordärtskockor 600 g jordärtskockor 2 msk smör salt & peppar Färskostgremolata 1 kruka persilja 1 st citron 1 st vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 200 g färskost salt & peppar Till servering 150 g sötmandel picklad rödlök krasse

Robertson loves kalkon!

Hacka lite persilja, riv lite citronskal som få ge tallriken färg och njut. Låt det hela koka ihop och avsluta med att smaka av med citron och honung
Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Sitter ni nu inte på vildsvinsfilé så kan ni naturligtvis byta ut den mot någon annat gott, fläsk, lamm, quorn, kyckling, nöt, kalkon, fisk