I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld medblåbär och en krämig cream cheesesmet. Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke
Smaksätt den ena med vanilj och den andra medblåbärspulver. Blev sugen på att baka schackrutor men bestämde mig för att göra en blåbärsvariant istället för den klassiska
Kakamed hallon & blåbär. Själv gillar jag som bekant inte fluffiga, gräddiga krämer så jag käkade därför kakan utan tillbehör, vilket fungerade alldeles utmärkt det med
Blåbär och hallonpajskakamed kardemumma. Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Denna blåbärskaka bakade jag tillsammans med mina båda söner förra sommaren. Kakan i sig är en bearbetning av ett gammalt favoritrecept, som jag under årens lopp anpassat på alla möjliga sätt för att tilltala mina smaklökar och för att det ska passa med olika smaksättningar
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Kakan ska vara något kladdig i mitten. Låt kakan svalna lite innan formen lossas. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med avtagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Ca 2 dl hallon och blåbär färska eller frusna
En sockerkaka smaksatt medblåbär. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller eller en skärbräda
Kakan ska inte vara helt genomgräddad, den stelnar till i kylen. Krämiga citronrutor medblåbär. Skär i lagom rutor och ät den som den är eller med lite vispad grädde